Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drogbova fantazie! Parádním gólem ztrapnil brankáře Bičíka

Autor: pta, iSport.cz

Až se bude vybírat nejhezčí gól roku, tohle bude jeden ze žhavých kandidátů. Útočník Galatasaraye Istanbul Didier Drogba prokázal pohotovost, když nečekaným lobem v turecké lize přehodil českého brankáře posledního Mersinu Davida Bičíka.

O víkendu nikde jinde na světě asi nepadnul tak nádherný gól. V 69. minutě utkání, v němž lídr turecké ligy porazil poslední Mersin 3:1, vydechli diváci úžasem. Druhý gól Galatasaraye stál skutečně za to. Nabíhající Didier Drogba dostal prudkou přihrávku, natáhl nohu a míč bez rozmýšlení elegantně přizvedl. To vůbec nikdo nečekal, možná ani Drogba ne...

Ani český brankář Mersinu David Bičík, který začal rychle couvat k čáře, balon se ale marně snažil vyškrábnout, ačkoliv od něj nebyl daleko. Naopak společně s ním spadnul do sítě a pak kroutil hlavou - neměl svědomí úplně čisté. Fotbalová paráda nicméně byla dokonána.

Hodně hořký konec zápasu pro Mersin, který na stadionu Galatasaraye překvapivě vedl 1:0, ve druhém poločase však třikrát inkasoval - o dvě trefy se postaral Drogba. Galatasaray si tím upevnil první místo v tabulce.

Naopak Bičík, který loni zažil mistrovské oslavy s Libercem, se pomalu musí smiřovat se sestupem do druhé ligy. Osmnáctý Mersin ztrácí šest kol před koncem sezony na předposlední místo pět bodů.

VIDEO | Podívejte se, jak Drogba nachytal českého brankáře Bičíka