Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenista Rosol má otce na smrtelné posteli: Proč s ním nemluví?

Autor: top, ps

Otec daviscupového hrdiny Lukáše Rosola (27) bojuje o život. V neděli ho ranila mrtvice. Český tenista má o tátu strach, i když se spolu už několik let od rozvodu rodičů nevídají. Proč?

Emil Rosol (65) stál u zrodu synovy stále úspěšnější kariéry (včera poprvé poskočil do TOP 50 světového žebříčku).

K tenisu dovedl Rosola táta

„Přivedl ho k tenisu, vozil ho brzy ráno na tréninky, jezdil s ním na turnaje v Česku i po světě, obětoval mu spoustu času i peněz,“ řekl Blesku přítel rodiny. Dokonce mu koupil i první auto!

Dnes už je Emil v důchodu. „Všichni ho mají v Hodoníně za velmi obětavého člověka. Když podnikal a měl peníze, držel tam nad vodou tenisovou školu. Jinak by jeho syn neměl kde trénovat!“

Jenže krátce poté, co Lukáš dosáhl plnoletosti, se pevné pouto s tátou rozpojilo. „Za všechno může rozvod rodičů. Přestali se úplně vídat. Emil pak Lukášovu kariéru samozřejmě sledoval, moc mladýmu fandil a bylo mu líto, že s ním úspěchy nemůže sdílet,“ prozradil známý.

Co si udělali?

„Není to tak, že bych se na tátu vykašlal a byl nevděčný. Ale něco mezi nám prostě proběhlo a od té doby se nebavíme. Je to citlivá věc, o které bych nechtěl mluvit,“ řekl Blesku Rosol.

V poslední době prý ale uvažoval o tom, že otce vyhledá. „Přemýšlím nad tím už pár týdnů. Teď to určitě udělám, hned jdu zjišťovat, jak je na tom a pokusím se ho navštívit. Doufám, že bude v pořádku,“ věří Rosol.

Snad není pozdě. Poslední zprávy z nemocnice nebyly včera večer bohužel moc příznivé...

Lukáš Rosol se zamiloval do vyhlášené krásky, moderátorky Televizních novin Michaely Ochotské
Lukáš Rosol se zamiloval do vyhlášené krásky, moderátorky Televizních novin Michaely Ochotské

Témata:  otecnemocrosolvztahysporttenis Tenis na Heureka.cz