Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Moderna! Fotbalista vypadl z kolečka, když ho vezli z placu

Autor: rjm

VIDEO | Rumunská pátá nejvyšší soutěž se nejspíš zapsala do fotbalové historie. Zraněného hráče tam totiž z placu odvezli v kolečku, které využívají zahrádkáři. Výkřik techniky měl motorek a fanoušci jásali. Ještě víc se bavili, když řidič kolečka fotbalistu na hřišti vyklopil.

Není nic neobvyklého, že se při fotbalovém utkání zraní některý z hráčů. Spěchají pak pro něj většinou muži s nosítky, případně pro něj vyrazí na pažit moderní vozítka. V rumunské páté nejvyšší soutěži si ale podobný luxus zřejmě nemohou dovolit, proto vynalezli řešení úměrné možnostem tamních klubů.

VIDEO: Podívejte se na fotbalový vynález z Rumunska

Upravili zahrádkářské kolečko tak, aby jej mohl řídit člověk. Na jeho bok, jak se na záchranářské vozidlo sluší, umístili pořadatelé i červený kříž. V praxi jej vyzkoušeli v nedělním zápasu Timisul Urseni - SS Politechnica Temešvár 0:9.

Prostředek za juchání fanoušků vyrazil na hřiště, kde do něj usedl zraněný fotbalista. Ten své trable ale zřejmě předstíral, během jízdy začal mávat fanouškům, a osud jej za to potrestal. Řidič kolečka jej totiž ještě na hřišti vyklopil.

Další hráči na place se chytali za hlavu, fanoušci se dobře bavili. Výsledkem je jejich tým nepotěšil, tak měli aspoň nějaký důvod k tomu, aby se zasmáli.

Pro zraněného fotbalistu v rumunské páté nejvyšší soutěži přijelo na hřiště kolečko poháněné motorem
Pro zraněného fotbalistu v rumunské páté nejvyšší soutěži přijelo na hřiště kolečko poháněné motorem