Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné VIDEO: Muž, který přišel o nohy při atentátu, nesl vlajku Bostonu

Autor: rou

Tohle byl hodně emotivní moment. Před druhým zápasem play off NHL proti Torontu se na ledě Bostonu objevil Jeff Bauman s vlajkou klubu a fanoušci málem zbořili halu. Dvaatřicetiletý Bauman se stal symbolem bombového útoku při bostonském maratonu, když mu lékaři museli amputovat obě nohy, později pak pomohl FBI identifikovat jednoho z atentátníků.

Téma teroristického útoku zůstává v Bostonu stále hodně živé. A když mladý muž na vozíku začal mávat vlajkou s nápisem „Boston Strong“, tedy „Silný Boston“, nacpaná hala TD Garden explodovala nadšením.

VIDEO | Podívejte se na úvodní ceremoniál

 

Bauman byl dalším z řady čestných „vlajkových kapitánů“, kteří od roku 2009 zahajují domácí zápasy Bruins v play off. Před prvním zápasem letošních bojů o Stanley Cup klub Jaromíra Jágra a Davida Krejčího uctil čtyři místní policejní pyrotechniky.

„Chtěl bych každému poděkovat za úžasnou podporu pro mě a všechny oběti a jejich rodiny,“ uvedl Jeff Bauman. „Dělám velké pokroky a díky všem za jejich myšlenky i modlitby. Chtěl bych poděkovat hráčům Bruins a klubu za to, co dělají pro všechny, kterých se to (útoky) dotklo,“ prohlásil velký fanoušek bostonského týmu.

Z druhého duelu letošního play off ale radost mít nemohl, protože Bruins padli 2:4 a Toronto srovnalo v sérii krok na 1:1.

Fanoušci počastovali bostonského hrdinu Jeffa Baumana ohlušujícím aplausem
Fanoušci počastovali bostonského hrdinu Jeffa Baumana ohlušujícím aplausem