Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tenisové páry snů, které vás okouzlí: Agassi a Grafová vs. Federer a Vavrinecová

Autor: Pavel Novotný

Co jim chybí k dokonalosti. Na pohled nic. Problémům se nevyhnou ani ty největší sportovní celebrity, přesto se najdou páry, které se na veřejnosti prezentují prakticky dokonale. Rogeru Federerovi a jeho manželce Mirce může směle konkurovat další dvojce slavných jmen ze světa bílého sportu. Andre Agassi a Steffi Grafová.

Roger Federer a jeho žena Mirka moc dobře vědí, jak těžkou řeholí je být profesionálním tenistou. O sedmnáctinásobném grandslamovém vítězi, bývalé světové jedničce, držiteli řady rekordů a švýcarské legendě Rogeru Federerovi se není třeba více rozepisovat. Po planetě Zemi možná nikdy v historii neběhal lepší tenista.

Ani jeho žena Mirka, za svobodna Vavrinecová, nezná tenis jen z televize, případně z rekreačního pinkání na dovolené. Rodačka ze slovenských Bojnic, kterou do světového tenisu přivedla česká legenda Martina Navrátilová, to na světě dotáhla až na 78. místo, poté musela kariéru kvůli dlouhodobým problémům s patou ukončit.

Nejde však o jediný pár, který sportovní svět uhranul svojí dokonalou harmonií, s kterou se prezentuje na veřejnosti. Minimálně se stejnou parádou se prezentují další dvě superstar světového tenisu - Andre Agassi a Steffi Grafová.

Věřte tomu, nebo ne, německá tenistka a americký idol spolu dohromady získali neuvěřitelných třicet grandslamových titulů! Agassi jich posbíral osm, alespoň jednou vyhrál každý z turnajů velké čtyřky, jeho žena přidala zbývajících dvaadvacet (nikdo v historii jich nevyhrál více).

Oba dva se stejně jako Roger Federer nesmazatelně zapsali do dějin tenisu. Vyjmenovat všechny rekordy a úspěchy německo-amerického páru by zabralo mnoho času, je však třeba zmínit, že oba vyhráli i olympijské hry - Grafové se to povedlo v Soulu 1988, kde získala zlato, o čtyři roky později přivezla stříbro z Barcelony. Agassi si přivezl nejcennější kov z Atlanty.

Ať už preferujete jeden či druhý z manželských párů, vaše volba nemůže být špatná. Oba totiž spojuje jedno: charisma, nadšení pro svůj sport, vystupování na veřejnosti a vzájemná podpora. Podívejte se na videa a fotky slavných párů v naší galerii!

Steffi Gráfové to moc sluší.
Steffi Gráfové to moc sluší.

VIDEO: Agassi s Grafovou rozhodně tenis nezapomněli

 

VIDEO: Památný rozhovor s Federerem a Vavrinecovou v roce 2002