Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsné oslavy titulu v Paříži! Se slzným plynem a válkou v ulicích

Autor: pta, iSport.cz

Fanoušci Paris St. Germain jsou až příliš divocí. Naplno to ukázali při včerejších oslavách francouzského titulu, který klub z hlavního města získal po dlouhých 19 letech. Na náměstí Trocaderu oslavovali fanoušci titul tak bouřlivě, že policie proti nim použila slzný plyn. Incident zpozdil podle webu listu Le Monde o více než hodinu slavnostní předání trofeje hráčům, kteří přijeli autobusem.

Policie hlásila třicet zraněných, mezi nimi i tři příslušníky bezpečnostních složek, 21 výtržníků bylo předvedeno k výslechu. Podle policejního šéfa Bernarda Boucalta nešlo situaci kvůli možným rizikům zvládnout. „Lešení,  pod kterým hráči ukázali fanouškům trofej, mohlo spadnout, protože na něj vyšplhala řada fanoušků,“ popsal Boucalt novinářům.

Proti patnáctitisícovému davu musely policejní síly nasadit i slzný plyn. A nakonec vůbec nedošlo ani na slavnostní plavbu po řece Seině, která byla původně v plánu. „V pařížských ulicích už nebudou žádné další oslavy,“ upřesnil Boucalt. Nelze se tomu vůbec divit...

Eiffelovka na dohled. Fanoušci Paris St. Germain při oslavách v centru města.
Eiffelovka na dohled. Fanoušci Paris St. Germain při oslavách v centru města.