Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Milionář Rosický rozdával v Londýně libry: Prachy pro žebráka!

Autor: Petr Němec

Spousta celebrit by toho žebráka odehnala jako odporný hmyz. Tomáš Rosický (32) se však ustrnul. Pobudovi z londýnské ulice strčil pár pětek liber.

Hvězdný český středopolař slavil s Arsenalem úspěšný konec sezony a měl čupr náladu na dobrý skutek.

Noční klub Libertine ve West Endu se otřásal v základech. Fotbalisté »Gunners« si v posledním kole anglické ligy výhrou 1:0 nad Newcastlem zajistil čtvrté místo znamenající předkolo Ligy mistrů. Pak si dali pořádně do trumpety!

Před barem potkal Rosický ošuntělého maníka se zuby jako noty na buben. „Mám zapalovač, ale peníze na cígo ne,“ říkalo gesto toho neznámého chlápka. No a Tomáš, který by cigaretu nedal do pusy ani zanic, vytáhl z kapsy bankovky s výrazem: „Tu máš od Tomáše,“ ve tváři!

133 milionů a chuďas

Chuďas děkoval jako kdyby ho »Rosa« právě vytáhnul z Temže. Kapitán českého nároďáku jej kamarádsky poplácal po zádech a jeho přimhouřené oči vlídně říkaly: „To je v pohodě, kámo, já už jsem si vydělal dost. Zakuř si na moje zdraví.“ Nastávající táta Rosický zkrátka ví, že ne každý se může živit špičkovým čutáním do meruny za 133 milionů korun ročně jako on.

Ještě nejméně na rok je má v Arsenalu (je tam druhý nejlépe placený hráč) jisté a údajně jedná o prodloužení kontraktu. S kým uzavře smlouvu jeho noční »parťák«? S popeláři, aby ho spícího nerozšmelcovali ve svém voze mezi odpadky?

Nejvyšší roční gáže v Arsenalu

1. Wenger (kouč) 225 mil. Kč

2. Podolski (útočník) 178 mil. Kč

3. ROSICKÝ (záložník) 133 mil. Kč

4. Mertesacker (stoper) 132 mil. Kč

5. Aršavin (útočník) 130 mil. Kč

Pozn.: Platy zveřejnilo vedení klubu.

 

Rosický do utkání proti Litvě nastoupit nemohl
Rosický do utkání proti Litvě nastoupit nemohl