Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

FOTO: Žhavé snímky nejhezčí atletky! Ruska Klišinová dráždí chlapy

Autor: spo

Jsou dlouhonohé, blonďaté a oběma se podařilo vymanit se ze stínu nevítězící Anny Kurnikovové. V éře tenisové krásky Marie Šarapovové jsou fanoušci okouzleni i dálkařkou Dariou Klišinovou, přes své mládí už dvojnásobnou mistryní Evropy v hale. Nyní účinkuje na MS v Moskvě.

Spojují je obdiv publika, předpoklady pro modeling a také věhlasná marketingová agentura IMG. A Daria Klišinová se na Marii Šarapovovou přišla podívat i loni do Wimbledonu.

„Potkaly jsme se a první věc, která mě napadla, byla: Nečekala jsem, že budeš tak velká!“ vzpomínala Klišinová, která měří 180 centimetrů, pro magazín Spikes. Čtyřnásobná grandslamová vítězka Šarapovová je ale o osm centimetrů vyšší.

KLIŠINOVÁ VE FOTOGALERII:

Darja Klišinová.
Darja Klišinová.

Šarapovová je už globální ikonou, Klišinová se ale do této pozice velmi rychle blíží. V Rusku i na sociálních sítích je hodně populární. „Nechodí ke mně jen muži. Děti, holky, dokonce i babičky mě na ulicích žádají o autogram. Pokud nejsou dotěrní, vůbec mi to nevadí. Naopak jsem ráda, že mi fandí.“

Klišinová má velký talent a někteří experti v ní vidí nástupkyni světové rekordmanky Galiny Čisťakovové. Zatím Klišinová stihla vyhrát dorostenecké mistrovství světa 2007, před dvěma lety v Ostravě ovládla evropský šampionát do 23 let a už dvakrát vyhrála seniorské mistrovství Evropy v hale – v roce 2011 v Paříži a letos v Göteborgu.

Prožila si ale i několik zklamání. Finále světového šampionátu 2011 v Tegu jí pokazilo zranění a vloni v létě nezvládla ruskou kvalifikaci, takže nemohla startovat na olympijských hrách v Londýně.

„Bylo to opravdu hořké, protože jsem se cítila ve skvělé formě,“ vzpomíná Klišinová na loňské léto.

Letos chce vše napravit na domácím mistrovství světa v Moskvě. Tréninku tak podřizuje i své časté modelingové aktivity.

„Všechna hlavní focení jsou domluvená dopředu, minimálně s dvoutýdenním předstihem,“ vysvětluje Klišinová. „Moje trenérka má vždycky poslední slovo. Nemůžu si trénink přehodit jenom kvůli focení nebo rozhovoru.“

Darja Klišinová. Podle mnohých názorů je nejhezčí atletka na nynějším MS v Moskvě.Foto profimedia.cz

Darja Klišinová. Podle mnohých názorů je nejhezčí atletka na nynějším MS v Moskvě.Foto profimedia.cz

Darja Klišinová.Foto youtube.com