Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Věčně druzí! Zmar Sparty podtrhly rudé slzy šéfa Křetínského

Autor: nem, lbc

Konec bez fanfár, zmar, slzavé údolí. Fotbalová Sparta potřetí v řadě nezískala titul. Včerejší výhra 3:0 nad Duklou jí byla k ničemu, s pohárem tančí nenáviděná Plzeň. Vitrína pro trofeje nejbohatšího klubu v zemi zůstala zavřená, milionářská Liga mistrů trůní ve Štruncových sadech a Letenští si musejí vystačit s Evropskou ligou.

 "Tato sezona byla pro mě neuvěřitelně náročná. Jsem rád, že končí," nechal se po utkání slyšet sparťanský boss Křetínský.

Ten se postaral o největší pozdvižení letošní sezony, když předsedu FAČR Peltu navštívil s tajemnou černou kabelou, která měla být plná důkazů o špíně v lize.

Jak je však zvykem, kauza vyšuměla do ztracena a nakonec ani Spartě v honbě za titulem nepomohla. Po další smutně stříbrné sezoně tak Křetínský bude muset opět vytáhnout svou bezednou pěněženku a nalít do prodělávajícího klubu další peníze.

Sparťanský boss Křetínský potřeboval při zápase kapesník Sparťanský boss Křetínský potřeboval při zápase kapesníkFoto Martin Sekanina (Blesk)

Lítost byla po zápase cítit i z hráčů. „Cítíme zklamání, nic víc nemůžu říci. V poločase jsem si zjišťoval, jak to vypadá v Hradci. Věděl jsem, že tam Plzeň vede. Uhrála si to, gratuluju. Možná jsme titul ztratili na jejím hřišti spornou penaltou,“ soukal ze sebe autor dvou sparťanských branek Václav Kadlec. Vzpomněl si tak na podzimní filmovačku Západočecha Limberského a nakonec poděkoval fandům.

Ti celý zápas odpalovali dělbuchy a dýmovnice a po hvizdu vtrhli na hřiště. Loučili se skandováním jména kouče Lavičky, byť jeho zdrcení hoši nejsou šampiony.

Druhé místo není pro fotbalisty Sparty úspěchem, leč fanoušci s hráči stříbrnou pozici oslavili
Druhé místo není pro fotbalisty Sparty úspěchem, leč fanoušci s hráči stříbrnou pozici oslavili