Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Řidička (†44) o Rallye Teplice pochybovala. Snad to nebude ostuda, doufala

Autor: lbc

Sobotní amatérská Rallye Teplice skončila tragédií. Řidička Věra Filipová (†44) ztratila na mokré trati kontrolu nad vozem a vylétla z trati do příkopu. Nehodu nepřežila, její navigátorka navíc utrpěla těžké zranění. Filipová přitom dlouho zvažovala, zda v závodě vůbec má startovat. A nakonec učinila rozhodnutí, které ji stálo život.

"Mám zkusit se šmoulinkou (její modrý vůz Mitsubishi, pozn. red.) Rallye Teplice, nebo nemám?" ptala se Filipová svých přátel ještě minulou neděli na sociální síti Facebook.

Filipová pochybovala, zda se závodu má zúčastnitFoto Facebook.com

V reakcích se jí dostalo spousty podpory. "Jasně, ale opatrně," poradila jedna kamarádka prorocky. Druhý den dopoledne pak Filipová oznámila, že právě odeslala přihlášku. "Doufám jen, že to nebude velká ostuda," zadoufala ještě.

Do sobotního závodu skutečně nastoupila, a to navzdory hustému dešti, kvůli kterému se ostatní posádky z rallye hromadně odhlašovaly. I přes obtížné podmínky si pak dokázala poradit s takřka celou tratí, osudnou se jí ale podle webu Denik.cz stala poslední zatáčka.

Přátelé zesnulé řidičky teď litují, že jí účast raději nerozmluvili. "Kéž bychom napsali ne, nevěřím tomu," píše na facebooku jeden z nich.