Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Třídní sraz (ex)slávistů! Kdo je kdo? Vácha, Suchý, Necid...

Autor: Petr Žaloudek

Byl to vlastně takový třídní sraz. Jejich »škola« se k většině z nich před časem zachovala macešsky, a tak se rozutekli po světě. Teď se dali bývalí slávisté zase dohromady. I když jen u piva.

Ty dva ročníky 88 a 89 měly být budoucností sešívaných – nic lepšího z její líhně ještě nevzešlo. Jenže šanci dostal jen Marek Suchý a Tomáš Necid. Ostatní na úkor Raguedů či Vasiljevičů byli z Edenu za pakatel vyhnáni. A pak začali zářit.

Dnes z této party hraje za Slavii jen Marcel Gecov, který se v zimě vrátil ze zahraničí. Přesto k sobě mají pořád blízko. „Ale takový sraz byla výjimka. Viděli jsme se po strašně dlouhé době – snad třech letech,“ říká Tomáš Necid k sobotní sešlosti, kterou zachytil na mobil Lukáš Vácha.

Sedm skvělých fotbalistů, ale ve Slavii se prosadili jen dva. Suchý a Necid (pro zvětšení klikněte).Foto twitter.com/vason6

Ten teď paradoxně patří k oporám Sparty, jejíž dres chvíli oblékal i Tomáš Pekhart. „Na tohle téma nepadlo ani slovo. To je prostě fotbalový život a já si myslím, že to pro Lukáše bylo správný rozhodnutí,“ tvrdí Necid.

O silném poutu slávistických kamarádů svědčí i fotky z žákovského turnaje Nike Cup – v roce 2003 a 2004 patřili slávisté mezi evropskou špičku.

„Jó, to byly super časy. Je to hrozný, jak to uteklo,“ vzpomíná se smíchem útočník Necid, který před deseti lety sezonu válel jako stoper. Spolu si však za A-tým Slavie nikdy nekopli.

„Co není, může být. Bylo by skvělý, kdybychom se jednou sešli zpět,“ uzavírá s nadějí pro fanoušky »Necka«.

V roce 2004 postoupili dokonce do světového finále.Foto Archív Blesku

V roce 2003 si slávisté zahráli evropské finále Nike Cupu.Foto Archív Blesku