Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Životní kotrmelec libereckého bohéma Jiřího Štajnera: Rozvádím se!

Autor: Luboš Protiva

Klub u Nisy miluje, přesto z něj fotbalista Jiří Štajner (37) přestoupil do Boleslavi. Veletoč zažívá i doma: Chystá rozvod s manželkou Lenkou! Štajnerův odchod z Liberce, s nímž zvládl excelentní jaro a dostal se do Evropské ligy, šokoval. Stojí za ním důvody sportovní i privátní.

„Doma to není ideální... Dá se říct, že se rozvádíme. Ale to na přestup nemělo valný vliv. Ať budu hrát v Liberci, nebo v Boleslavi, pořád můžu bydlet doma, je to blízko,“ říká Štajner, jenž se dnes bude poprvé hlásit na tréninku v Mladé Boleslavi.

Liberec mlčel
Přestoupil především proto, že Liberec o něj neprojevoval zájem. S nabídkou prodloužení smlouvy otálel, až bylo pozdě.

O zájmu Sparty i Boleslavi se vědělo, takže se dá říct, že Slovan už o něj nestál. Navíc mu prý Liberec chtěl dát nižší plat.

To vše nepotěší – stejně tak problémy ve vztahu. Bolavou duši »Štajny« léčil na dovolené v Dubaji, ale ta už proběhla bez rodiny.

Pozdě na záchranu
„Ten vztah se ale bude zachraňovat už jen těžko,“ říká smutně. Vždyť spolu s Lenkou mají dvě holčičky – Sofi nku (4) a Adélku (7).

„Začnu vlastně od začátku,“ dodává odpočatý a z Dubaje opálený borec k dnešnímu startu přípravy s Boleslaví. Platí to na hřišti, a podle všeho i v soukromí.

Proč skončil v Liberci aneb Honzo, nezlob se

Nezájem klubu
„S tím nesouhlasím. Dokonce mi den po sezoně volal pan Ludvík Karl, majitel klubu, a děkoval za dobře odvedenou práci.“

Nižší plat
„Ne že by to byla pravda, ale ani to není lež. Já se o tom totiž jen doslechl, mně žádnou smlouvu Liberec nenabídl!“

Zájem Sparty
„Nějakej určitě byl, mluvil jsem o tom s trenérem Víťou Lavičkou. Na rovinu mi řekl: Brali bysme tě, ale nejsi naše priorita.“

Blesková Boleslav
„Když mi dali nabídku, řekl jsem to libereckému manažerovi Nezmarovi. Chtěl mi to vymluvit, ale já mu pověděl: Nezlob se, Honzíku...“

Jiří Štajner se rozvádí
Jiří Štajner se rozvádí