Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hodně divná obhajoba: Pistorius zapomněl PIN k mobilu s důkazy!

Autor: lel

Už jste někdy zapomněli PIN k telefonu? Beznohému atletovi Oscaru Pistoriusovi se zrovna tahle nemilá příhoda stala. Jenže zatímco pro obyčejného člověka je to nanejvýš otrava se snadným řešením, Pistorius je obviněný z vraždy své přítelkyně Reevy Steenkampové a obsah jeho telefonu tak může skrývat důkazy! "Mohl by pro celý případ být klíčový," přiznávájí jihoafričtí vyšetřovatelé.

Zapomněl čtyřciferné číslo. Beznohý běžec Oscar Pistorius si dobře pamatuje, že v obavě před zloději čtyřikrát vystřelil do dveří, za kterými se však skrývala jeho přítelkyně Reeva Steenkampová (†29), ale PIN kód ke svému telefonu už si nevybaví.

"Pistorius tvrdí, že si na kód nemůže vzpomenout. A my se tak nemůžeme dostat k přijatým a odeslaným zprávám," řekl jihoafrickému tisku hlavní vyšetřovatel sledované kauzy Vineshkumar Moonoo.

"Přitom právě ty by mohly být pro celý případ klíčové," přiznal Moonoo. Jihoafrické policii dokonce pomáhají přístroj značky iPhone odemknout experti společnosti Apple, která jej vyrábí.

Obsah celkem čtyř telefonů nalezených v bytě zastřelené Reevy by totiž podle vyšetřovatelů mohl potvrdit verzi, podle které ji 14. února tohoto roku Pistorius vědomě zastřelil po vyhrocené hádce.

Jenže jeho obhajoba tvrdí, že si atlet spletl přítelkyni s lupičem a přes zavřené dveře po domnělém zločinci několikrát vystřelil. Tři ze čtyř ran Reevu zasáhly, ta na místě vykrvácela.

Už když Pistoriuse letos v březnu propustili na kauci, oznámil státní zástupce Gerrie Nel, že je nutné zjistit obsah telefonů z místa činu. Navzdory tomuto prohlášení však vyšetřovatelé s Pistoriusovým přístrojem nepokročili.

A soud s olympijským i paralympijským atletem začne už 19. srpna...

Běžec Oscar Pistorius se ocitl v centru pozornosti poté, co byl zatčen za vraždu svojí přítelkyně
Běžec Oscar Pistorius se ocitl v centru pozornosti poté, co byl zatčen za vraždu svojí přítelkyně