Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otce brankáře Arsenalu Szczesnyho zatkli kvůli znásilnění! Nejsem deviant, brání se

Autor: bko

Otec brankáře Arsenalu Wojciecha Szczesnyho Maciej (48) je ve velkých problémech. Bývalého polského reprezentanta v noci z 8. na 9. července zatkla policie kvůli obvinění ze znásilnění. Po dvou dnech byl propuštěn a je vyšetřován na svobodě, podle některých polských médií se ale od té doby neobjevil doma.

Macieje Szczesnyho obvinila ze znásilnění 30letá žena, nicméně bývalý brankář tvrdí, že proti němu nejsou žádné důkazy a byl vyslýchán pouze jako svědek. Podle policie nadále probíhá vyšetřování.

„Neumím vstoupit do hlavy té ženy. To nebyla žádná náhodná známost, ale dlouhodobá,“ prolomil Szczesny mlčení pro deník Rzeczpospolita. „Naprosto nerozumím motivům, příčinám a chování osoby, která mě nařkla ze znásilnění,“ dodal jediný brankář, který získal polský titul se čtyřmi různými kluby.

„Nejsem obviněný, ale jen podezřelý. Ve středu jsem na státním zastupitelství vypovídal jako svědek. Po vskutku podrobném výslechu, který trval přes tři hodiny, jsem se vrátil domů. Vyšetřování není ukončeno, probíhá zkoumání laboratorních vzorků, což může trvat ještě dlouho,“ nechal se slyšet otec současného polského reprezentanta.

A co na obvinění říká gólman Arsenalu Wojciech? „Bez ohledu na to, co vědí moji synové – a vědí všechno –, se nemusí obávat, že by měli za tátu devianta, za kterého by se museli stydět. Teď budou muset překonat nepříjemnosti spojené s tím, že jsou synové Macieje Szczesnyho, kterého jedna paní obvinila ze znásilnění,“ uvedl.

„Je mi to líto, není to jejich vina, jen moje. Byl jsem málo obezřetný, obzvlášť když tu ženu znám 12 let,“ dodal Maciej Szczesny.