Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maminka Špotáková ukázala syna, ve středu začíná trénovat

Autor: nit

VIDEO | Dva měsíce po narození syna Janka se oštěpařská šampionka Barbora Špotáková vrací k atletice. Dvojnásobná olympijská vítězka v pondělí oficiálně potvrdila, že bude pokračovat v kariéře a už ve středu se zapojí do prvního soustředění oštěpařské skupiny trenéra Jana Železného. A také poprvé před novináři ukázala svého potomka.

Kouč se nemusí bát, Barbora Špotáková se sice těší z rostoucího syna, atletika bude mít ale v jejím životě místo i dál.

„Honza se mě ptal, jestli budu opravdu pokračovat. Jendou mi volal: Opravdu teda začneš? Myslím si, že jo, říkala jsem. Cítila jsem, že si trochu oddychl. Těším se na to. Oštěp jsem nedržela od 16. září. Těším se, až si hodím!“ vypráví Špotáková.

Ta chvíle zřejmě přijde už ve středu, kdy se Špotáková v Nymburce připojí ke své trenérské skupině, jejíž hvězda Vítězslav Veselý se připravuje na boj o medaili na světovém šampionátu v Moskvě. Předtím ji čekala odpolední tiskovka, kde se poprvé od porodu ukázala na veřejnosti a představila i svého syna Janka.

Barbora Špotáková se poprvé na veřejnosti ukázala se synem Jankem
Video se připravuje ...

„Po sedmi letech, kdy jsem neustále závodila, byla v jednom kole, jsem potřebovala klid. Teď už mě svrbí ruka,“ říkala Špotáková. „Asi je to znamení, že jsem sílu nabrala a budu schopna se příští rok vrátit.“ Její manažer Libor Varhaník si pochvaluje, že se Špotáková na atletický návrat začíná těšit.

„Jsem rád, že je Bára po kratší době zpátky. Doufám, že v plné síle. Po narození Janíka se velmi rychle dostala takřka na svoji závodní váhu. Už se začíná pomalu připravovat,“ řekl Varhaník. „Všechno jde dobře, Bára je v kondici. Atletiku stále sleduje.“

Špotáková by oficiální přípravu na novou sezonu měla začít v říjnu. Do vážného tréninku se chce ale pustit až na předvánočním soustředění na Kanárských ostrovech. Zatím se učí žít v nové roli maminky.

„Jediné, co nezvládám, je krtek na zahradě,“ říká rozpustile. „Pomáhají mi Lukáš i mamka, když je potřeba. Docela jsme se sžili, máme režim. Proto už si troufám i vyjet. Byli jsme na výletě v Jablonci, dokonce v chatě, kde nebyla elektřina. S malým hošíkem to byla odvaha, ale jemu se tam líbilo.“

To je náš miláček, jakoby si říkala Bára Špotáková s přítelem Lukášem o svém synkovi Jankovi
To je náš miláček, jakoby si říkala Bára Špotáková s přítelem Lukášem o svém synkovi Jankovi