Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Polská tenistka Radwaňská k nahým fotkám: Omlouvat se nebudu!

Autor: nit

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská se nehodlá omlouvat za své akty, které nafotila pro časopis ESPN Body Issue. Tenisová čtyřka se po zveřejnění odvážných snímků dostala pod tvrdou kritiku církevních kruhů v Polsku. „Proč bych se měla omlouvat?“ vzkázala jim.

Na loňskou finalistku a letošní semifinalistku Wimbledonu mají kvůli jejím nahatým fotografiím v Polsku spadeno představitelé katolické církve a opřeli se do ní i zástupci křesťanské mládežnické organizace, kteří ji obvinili z nemorálního chování.

Radwaňská je přitom také věřící, k čemuž se před dvěma lety otevřeně přihlásila. Tehdy natočila krátké video pro kampaň polské mládežnické křesťanské organizace s názvem „Nestyďte se za Ježíše“ a na tenisovém kurtu zapózovala se jménem spasitele vytvořeného z tenisových míčků.

I tentokrát se nechala vyfotit s tenisovými míčky, pro magazín Body Issue s nimi však plavala nahá v bazénu a to puritánům vadí.

Stejná organizace, pro kterou kdysi vytvořila video, ji teď vyloučila ze svých řad. Katolický kněz Marek Dziewiecki si pro Daily Telegraph stěžoval: „Je ostuda, že někdo, kdo vyhlásil svou lásku k Ježíšovi, najednou prosazuje smýšlení mužů o ženách jako o objektech k pozorování, než jako o dětech Božích, které si zaslouží respekt a lásku.“

Radwaňská se však kritikou odmítá zabývat. „Je to už dlouho. Tyhle dvě věci by se neměly spojovat,“ řekla Radwaňská pro USA Today. „Bylo to pro sportovní časopis. Fotky ukazovaly sportovní život a rozhovor je celý o tenisu. Proč bych se měla omlouvat? Udělala jsem to, co je dobré pro sport.“

Agnieszka při focení smočila své tenisáky.
Agnieszka při focení smočila své tenisáky.