Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řepkova kletba se naplňuje: Jeho bývalý klub Sparta jde do kopru

Autor: Ondřej Michálek

„Hřebík ven!“ napovídají fanoušci fotbalové Sparty majiteli. Po ostudném vypadnutí z Evropské ligy už se zase letenský klub dusí ve vlastní šťávě.

Dřívější ikona klubu Tomáš Řepka po svém vyhazovu z Letné loni řekl: „Hřebík byl ve Spartě už dvakrát a vždycky to šlo do kopru. Přesto je tady potřetí.“ I na třetí angažmá fotbalového vědce u elitního klubu jako by vrhl kletbu.

Křetínský váhá

Zamýšlí se nad ní i majitel Daniel Křetínský. Ten si vzal čas na rozmyšlenou a nejspíš po zápasu 5. ligového kola Plzeň – Sparta hodlá povědět, jaké dopady evropský krach bude mít na klub.

„Doufám, že Hřebíkovi všechno dojde a sám zmizí ze Sparty úplně,“ řekl Řepka už loni v květnu. Že by se z řízného stopera stal vizionář?

Kromě Hřebíka mu lezl krkem i extrenér Martin Hašek a dále sám majitel Křetínský. První je odstavený u B-týmu, druhý váhá, co udělat.

Tomáš měl pravdu

Fakta jsou daná: Klub, do něhož Křetínský nastrkal skoro miliardu,aby ho dostal do elitní společnosti Ligy mistrů, tři roky po sobě nemá titul a v Evropě nepřešel přes švédský Hacken.

Čerstvý ženáč Řepka sedí doma s Vlaďkou a může s klidem sledovat, co všechno se ještě ve Spartě zvrtne. Komu nefandí on, je všem zcela jasné.

Řepkova kletba se naplňuje
Řepkova kletba se naplňuje