Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

To je průlom! V Anglii nechají číst ŽENU v rádiu fotbalové výsledky

Autor: pta, iSport.cz

Něco podobného ještě fotbaloví fanoušci ve Velké Británii nezažili. Rozhlasová stanice BBC Radio 5 Live zvažuje, že vůbec poprvé nechá během sobotního odpoledne číst fotbalové výsledky ženu. Hlasatelka zpráv Charlotte Greenová by mohla nahradit dosavadní stálici Alexandera Gordona, který odchází ze zdravotních důvodů do důchodu.

Už před šesti lety z toho bylo pozdvižení, když přímý televizní přenos ze zápasu anglické Premier League poprvé v historii komentovala žena. Utkání mezi Fulhamem a Blackburnem na BBC doprovodila dvaatřicetiletá Jacqui Oatleyová.

Nyní by měla zmizet další bariéra, jejíž překonání bylo doposud ženám zapovězené. Gordon se totiž rozhodl odejít po téměř čtyřiceti letech do důchodu a prestižní místo v pořadu, který přináší v sobotu odpoledne fotbalové výsledky, je neobsazené.

VIDEO | Poslechněte si hlas Charlotte Greenové, která se rozesmála při čtení zprávy o úmrtí scénáristy Abbyho Manna

Právě Greenová, jejíž hlas zvolili v minulosti posluchači jako nejvíc sexy, je velkou favoritkou na obsazení prestižního postu. „Její hlas je zázrak. Cítíte se s ním v bezpečí – jako s nahřívací lahví přikrytý v posteli,“ popsal kouzlo hlubokého hlasu populární hlasatelky jeden z jejích kolegů.

Tuto sobotu ještě fanouškům výsledky zprostředkuje ještě její kolega Kevin Howells, který ale jinak zůstane u kriketu, na nějž se dlouhodobě specializuje.