Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

FOTO: Putine, koukej! Rusky se líbaly na stupních vítězů. Dostanou flastr?

Autor: lbc, iSport.cz

To jsou ale rošťačky! Ruské mistryně světa ze štafety na 4x400 metrů v poslední den moskevského šampionátu nejspíš pořádně naštvaly prezidenta Putina. Při předávání medailí si Ryžovová a Firovová před kamerami neodpustily pořádný polibek. Možná na protest proti novému homofobnímu zákonu.

Tahle pusa se jim může pořádně prodražit. Podle nového zákonu totiž každý, kdo bude v Rusku na veřejnosti propagovat netradiční pohlavní styk, může být potrestán pokutou až do 5 000 rublů (asi 3 000 korun).



A běžkyně mají ještě štěstí, že jsou Rusky. Pokud by totiž podobný prohřešek spáchaly atletky ze zahraničí, mohly by jít rovnou do vězení! V něm by si poseděly 15 dní a následně by byly vyhoštěny.

Proti homofobnímu zákonu se po jeho schválení ve světě zdvihla vlna nevole. Na jeho obranu v průběhu MS vystoupila tyčkařská šampionka Isinbajevová. "Pokud bychom jim (homosexuálům) ustoupili a nechali je provádět všechny ty věci na ulici, tak bych se o náš národ začala bát," prohlásila. Po mnoha kritických reakcích ale své výroky zmírnila a tvrdí, že byla pouze nepochopena.

Pusa z radosti, nebo odvážný protest na stupních vítězů?
Pusa z radosti, nebo odvážný protest na stupních vítězů?