Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Má zlato z Nagana, teď Čechmánek rozjíždí nový byznys: Říkejte mi sládek

Autor:

Pivní břicho nemá ani náhodou. Bývalý hokejový brankář Roman Čechmánek (42) si drží stejnou figuru, jako když vyhrál olympiádu v Naganu. Místo v brance se teď však elegantně pohybuje v provozech zbrusu nového minipivovaru, který si právě otevírá včetně restaurace ve Zlíně.

„Vsadili jsme na českou symboliku, budeme vařit čtyři druhy, tři Lvy a jednu Lvici. Konkrétně desítku coby lva bronzového, jedenáctku stříbrného a dvanáctku lva zlatého. Lvice bude spíše lehčí pivo pro dámy. Vycházíme z toho, že lev je symbol národní hrdosti a také z toho, že tenhle ryze národní nápoj se u nás pije nejvíce hned po vodě,“ říká Čechmánek, který se na podobný druh podnikání vrhá s elánem.

Zajímavé je, že ve Zlíně má hospodu i Horst Valášek, trenér, který Čechmánka přivedl do velkého hokeje a získal s ním ve Vsetíně první dva tituly.

„Ne, konkurovat si nebudeme, klasické hospody už vlastně bez výjimky čepují unifikovaná europiva, my sázíme na tradiční českou recepturu,“ dodává Čechmánek s tím, že půllitr desítky a jedenáctky vyjde přímo u zdroje na 26 a 27 korun, zlatý lev, tedy dvanáctka, se bude nabízet ve čtyřdecových sklenicích o korunu dráž.

Roman Čechmánek - 5 TITULŮ
Roman Čechmánek - 5 TITULŮ