Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nehoda při Barum rallye: Takhle sejmul kamaráda?

Autor: top

Podivná nehoda narušila letošní Barum rallye. Při přejezdu mezi erzetami srazil Jan Jelínek (36) se svou škodovkou kamaráda jedoucího na motorce. Proč k bouračce došlo?

Havárie, při níž osmačtyřicetiletý motocyklista utrpěl otřes mozku a zlomil si lopatku (zůstává na JIP na pozorování), se stala na výjezdu ze Slušovic na přehledné čtyřproudové silnici.

Lekl jsem se

„Já si to nevybavuju. Jel jsem po rovné cestě, najednou kolem mě letěl motorkář, já se strašně lekl. Dojmy z toho jsou hrozné,“ řekl Jelínek v sobotu krátce po nehodě. Včera už se vyjadřovat nechtěl.

Z události byl otřesený, ze závodu ihned odstoupil. „Je to můj kamarád, který za mnou přijel na rallye,“ prozradil ještě Jelínek.

Mával mu?

A právě to zavdává příčinu k spekulacím, jak ke střetu došlo. Jedna z možných variant je, že muž na motorce chtěl závodníka za jízdy pozdravit, jenže nezvládl řízení, zavadil o zrcátko škodovky a ta ho smetla ze silnice.

Policie okolnosti kolize vyšetřuje. „Zatím nevíme, kdo tu nehodu zavinil. Musíme zkoumat stopy, jak ta motorka spadla i do jakého místa,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Macalíková.

Slavná Barumka začíná být prokletá. Loni závod předčasně ukončila smrt čtyřiapadesátiletého diváka, další byl zraněn.

Jan Jelínek srazil svého kamaráda
Jan Jelínek srazil svého kamaráda

Témata:  nehodaBarum RallyeJan Jelínek