Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kontroverzní fotbalista Jan Halama: Chtěl Hummera, tak podváděl?!

Autor: lub, vos

Tenhle chlápek je vůbec zajímavá persóna. Obránce Jan Halama (25) má pověst potetovaného hrubiána se zálibou v rychlých vozech, u spoluhráčů byl však oblíbený.

Fotbalista druholigového Střížkova, zapletený do sázkařské aféry, včera logicky chyběl na tréninku. „My ho tady máme čtrnáct dní i s kopačkami. Klub žádné informace nemá. Jediné, co víme je, že  Honza nepřišel ve středu ani dnes bez omluvy na trénink,“ řekl sportovní ředitel Michal Dyml.

Žádné problémy s ním neměl. „Znám ho ještě z působení v Jablonci, ale teď v posledních letech jsme se moc neviděli, takže nechci spekulovat,“ dodal. I spoluhráč Josef Laštovka si Halamu pochvaloval. „Výborně mezi nás zapadl, byla s ním sranda. Třeba to bude jen fáma,“ napadlo ho.

Do herny s Řepkou

Urostlý bek však úplně čistou minulost nemá. Kromě přátelení s Řepkou a občasném navštěvování heren, tropil průšvihy i na hřišti. Například loni ho v Budějovicích nečekaně střídali už v 28. minutě! „Vůbec se nepotkal s psychickou pohodou. Třikrát nepochopitelně zkazil rozehrávku,“ řekl tehdy trenér Cipro.

To auto si koupím

Bývalý mládežnický reprezentant měl mimo fotbalu jednu velkou lásku – auta. „Chtěl bych si pořídit Hummer. Všichni si klepou na hlavu, když jim to řeknu, ale mně se to auto líbí. Jednoho hezkého dne si ho určitě koupím,“ tvdil skálopevně v jednom z rozhovorů.

Inu, časem se ukáže, jestli si na něj vydělával poctivě.