Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec tenistky Strýcové má na krku 6 let vězení: Za kokain pozemek?

Autor: as

Pral špinavé peníze přes konto své slavné dcery?! Policie viní Jindřicha Strýce (57), otce tenistky Barbory Záhlavové-Strýcové (27), že tímto způsobem »čistil« statisíce z prodeje drog. Ten to však odmítá.

Z policejní akce »Teta« se vykroutil, teď se na něj zlověstně valí »Teta II«! Poté, co Strýc neskončil v base za prodej drog, se jej tam policie snaží dostat za zločin legalizace výnosů z trestné činnosti.

„Prosím vás, já to teď komentovat nebudu, je to nesmysl,“ reagoval včera do telefonu otec elitní české tenistky. „Jsou to prostě totální výmysly, nevím, kde to vzali,“ přidal rozrušeně.

Pral přes Bářino konto?

Detektivové Národní protidrogové centrály po roční mravenčí práci rozklíčovali toky Strýcových peněz – podle nich statisíce získané prodejem kokainu, pervitinu a marihuany vkládal v hotovosti na účet dcery Barbory. Poté měl za ně zakoupit na Plzeňsku pozemek za bezmála 8 milionů Kč, který pak prodával za 21 mil. Kč. Hrozí mu šest let natvrdo a propadnutí majetku.

Kauza Strýc

Loni v lednu komando zakuklenců sebralo Strýce při akci »Teta«. Za výrobu, držení a distribuci kokainu, marihuany a pervitinu mu hrozilo 10 let. Ve vazební věznici strávil 164 dní, pak byl puštěn na kauci 2 miliony Kč. V listopadu byl uznán vinným v jedenácti bodech obžaloby a poslán do žaláře na 2,5 roku. „Je to zvlášť závažný trestný čin,“ řekl soudce Valový. Trest ale nenastoupil a letos v dubnu mu odvolací senát Krajského soudu v Plzni změnil trest na podmínku. Teď je tu akce »Teta II«...

Jindřich Strýc jde kvůli drogám do vězení: Po vyhlášení rozsudku se jeho dcera, tenistka Barbora, vrhla tátovi do náručí.
Jindřich Strýc jde kvůli drogám do vězení: Po vyhlášení rozsudku se jeho dcera, tenistka Barbora, vrhla tátovi do náručí.