Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trable skokana na lyžích Jakuba Jandy: Opustila ho žena

Autor: Patrik Vacek, lmk

Začalo se mu dařit na můstcích, ale v osobním životě trpí. Skokan na lyžích Jakub Janda (35) prožívá manželskou krizi. Jen 5 měsíců před olympiádou ho opouští žena Lucie (29), se kterou má syna Olivera (3).

Jakub a Lucie se po dlouholetém vztahu vzali a byli šťastní. Jen na šest let...
Jakub a Lucie se po dlouholetém vztahu vzali a byli šťastní. Jen na šest let...

Skokan poznal budoucí manželku Lucii, když jí bylo 14 let. O dva roky později spolu začali chodit. Jelikož to byla velká láska, před šesti lety přesně 1. září měli i krásnou svatbu. Teď je ale s pohádkou konec.

Zachraňoval manželství

Českého reprezentanta a vítěze Světového poháru totiž vnadná Lucie opouští. „Mezi mnou a mou ženou to není poslední čtyři měsíce dobré. Je to spíš hodně špatné,“ přiznal Janda.

Snažil se, aby rodina zůstala pohromadě. Vždyť spolu mají tříletého synka Olivera. „Usiloval jsem o to, aby se náš vztah urovnal a vše bylo opět při starém. Problém je, že se tam vyskytl někdo třetí,“ prozradil skokan.

Není vše ztraceno?

Český reprezentant má ještě šanci, že se rodina zachrání. „Ještě jsme se nerozešli. Žijeme ve společné domácnosti. Nic není definitivní. Je to zatím na bodu nula. Třeba za měsíc, dva to bude vše jinak,“ tvrdí paní Jandová.

Sama neví, co ještě bude. „S manželem jsme dohodnutí, že kvůli malému budeme zatím spolu,“ řekla Lucie.

Lucie Jandová je smyslná žena.Foto Michal Beránek (Sport), ČTK a abl

Janda se nevzdává: Smůla v lásce, štěstí ve skocích

Má to být jeho poslední sezona. I přes problémy v osobním životě může skokan Jakub Janda (35) odejít z můstků s hlavou vzhůru.

Během letní Grand Prix ukázal, že má stále na to poměřovat se s nejlepšími. V ruském Nižném Tagilu vyhrál po dlouhých osmi letech závod a jednou byl i třetí.

Někdejší vítěz Turné čtyř můstků a Světového poháru v sezoně 2005/06 má do skoků opět chuť. „Když se nedaří v jedné věci, tak se zase daří v jiné,“ hořce se pousmál Janda.

Jakub Janda (35)

● Narozen: 27. dubna 1978, Čeladná

● Výška/váha: 179 cm/62 kg

● Stav: ženatý, s manželkou Lucií má syna Olivera

● Povolání: skokan na lyžích

● Úspěchy: vítěz Světového poháru (2006), vítěz Turné čtyř můstků (2006). Populární závod vyhrál jako druhý český skokan v historii (Raška triumfoval v roce 1971).

Jakub a Lucie se po dlouholetém vztahu vzali a byli šťastní. Jen na šest let...
Jakub a Lucie se po dlouholetém vztahu vzali a byli šťastní. Jen na šest let...