Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zhasla mi pochodeň, připálíte mi? Olympijský oheň spasil zapalovač!

Autor: bko

Tohle se může stát jenom v Rusku, chtělo by se říct... Že zhasne olympijská pochodeň, to se stává. Ale řešení, se kterým přišel jeden z prvních nosičů posvátného olympijského ohně na jeho cestě do Soči, se jen tak nevidí. Legendární plavec Šavarš Karapetjan si v prekérní situaci poradil po svém: "chcíplou" pochodeň si nechal znovu zapálit od kolemjdoucího chlapíka zapalovačem.

Pár minut poté, co olympijskou pochodeň v Moskvě pompézně přivítal ruský prezident Vladimir Putin, se jí chopilo prvních deset čestných členů ohňové štafety. Mezi nimi byl i sedmnáctinásobný plavecký světový šampion Šavarš Karapetjan.

VIDEO | Podívejte se na ruské zapalování olympijské pochodně

Tenhle legendární Armén, který jedenáctkrát překonal světový rekord, si vyklusával centrem Moskvy, když mu záludný vítr neuhasitelnou pochodeň sfoukl jako svíčku. Ale kulatý chlapík v olympijské šusťákovce rozhodně nezpanikařil.

Nejdříve pohledem hledal pomoc, a když spatřil kolemjdoucího muže, decentně naznačil, co má za problém... A všechno pak vyřešil klasický benzínový zapalovač! Tahle olympiáda prostě bude stát za to!