Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Přežila smrt, ale přišla o oko. Tři měsíce po svatbě pilotku (†33) zabil infarkt

Autor: bko

Jako blesk z čistého nebe zasáhla motoristický svět zpráva o smrti testovací pilotky formule 1 Marie de Villotaové. Třiatřicetiletá Španělka vloni v červenci po nehodě přišla o oko, ale nevzdávala se svého snu dál závodit. V pátek ale byla tahle sympatická blondýnka nalezena mrtvá v hotelovém pokoji. Nejpravděpodobnější příčinou smrti byl podle policie infarkt, lékaři teď budou zkoumat, jestli náhlé úmrtí nemělo souvislost s její těžkou nehodou.

S Marií přišel svět formule 1 o jednu z největších ženských postav posledních let. Kariéru půvabné pilotky, která se mohla stát šestou ženou v kokpitu F1, ale brutálně přerušila smolná nehoda z července 2012.

Tehdy testovací jezdkyně stáje Marussia při zkušební jízdě narazila do sklopené rampy kamionu a měla štěstí, že přežila. Po sérii operací jí ale museli lékaři odebrat pravé oko. Z tragédie se ale dokázala vzpamatovat a dokonce dál snila o tom, že bude opět závodit.

Takhle vypadala Maria de Villotaová před svou nehodou...
Takhle vypadala Maria de Villotaová před svou nehodou...

Všechnu hrůzu s Marií absolvoval i její dlouholetý přítel, osobní trenér Rodrigo Garcia.

"Byla jsem do něho zamilovaná už dlouho, ale po té nehodě jsem objevila bezvýhradnou lásku, která je výjimečnější než cokoliv jiného," prohlásila závodnice poté, co oznámili světu, že se spolu vzali - téměř na rok přesně po její nehodě, po "znovuzrození", jak ona říkala.

Maria de Villotaová a její poslední fotka, na které běhá se svým manželem RodrigemFoto Profimedia.cz

S Rodrigem je pilotka zachycená i na své poslední fotografii, která vznikla někdy před měsícem: bezstarostně běží po nábřeží v Santanderu, kde spolu žili. U vyhlášeného majáku nad Biskajským zálivem ji také požádal o ruku...

Osud, který přeprala po hrůzné nehodě, jim ale nadělil už jen několik měsíců společného času...

V Seville, kde měla představit své paměti, ji v pátek nalezli mrtvou, nejspíše jí selhalo srdce, které hořelo láskou k Rodrigovi - a formuli.

"Maria nás opustila. Musela jít do nebe, stejně jako všichni andělé. Děkujeme Bohu, za ten rok a půl navíc, který mohla být ještě s námi," napsala na její facebookový profil zarmoucená rodina.