Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vloni je pomluvily feministky, tak šly veslařky natruc úplně DONAHA

Autor: jrš

FOTO+VIDEO | Chtějí pomáhat a zvolily si velmi nevšední způsob. Vysokoškolské veslařky se rozhodly nafotit odvážné snímky pro druhé vydání charitativního kalendáře. Ženský sportovní tým z britské univerzity Warwick čelil za to v minulém roce kritickým ohlasům z řad feministek. Prý šlo o laciné a sexistické dílo. To veslařky popudilo a rozhodly se nafotit další kalendář. Tentokrát však úplně nahé!

Jejich tým má 17 členek ve věkovém rozmezí 18 až 21 let. Nestydí se. V červnu se sešly v hrabství Warwickshire u řeky Avon a navlékly na sebe záchranářské vesty. Jen na chvíli. Před fotografem se poté svlékly.

Členky veslařského klubu se namají za co stydět
Členky veslařského klubu se namají za co stydět

To všechno pro kalendář, jehož výtěžek půjde na Macmillan Cancer Support – jednu z největších britských charitativních organizací, která podporuje lidi s rakovinou.

VIDEO z focení odvážných veslařek

V minulém roce způsobil jejich kalendář poprask, kritizovaly je hlavně feministické bloggerky na různých internetových stránkách.

„Jenže to nás akorát pobídlo k tomu, abychom do toho šly znovu,“ smála se Hettie Reedová, která svlékaní pro charitu vymyslela. „Myslím, že je to neškodná zábava a navíc máme hodně fanoušků.“

Verze pro rok 2014 má být ještě odvážnější. Vloni byly nahoře bez, to nyní budou veslařky zcela nahé. Kalendář má už teď přes 300 předobjednávek a bude se prodávat za 8 liber (244 korun), a to i přes internet.