Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Historická smůla Plzně. Kapitán Bayernu Lahm mohl být kapitánem Viktorie!

Autor: lel

Viktoria Plzeň proti Bayernu Mnichov nasadí záložní trojici v podobě Pavel Horváth, Daniel Kolář... a Philipp Lahm?! I tak mohla vypadat středová řada plzeňské Viktorie, pokud by se historie odvíjela jen o chlup jinak. Kapitán mnichovských fotbalistů má totiž český původ!

"Pro nás je jasným úkolem získat ve dvou utkáních s Bayernem šest bodů. Každý to od nás čeká, myslím, že jsme toho schopni," prohlásil kapitán Viktorie Plzeň Philipp Lahm před zápasem v Mnichově...

Že vám na tom něco nesedí? Samozřejmě, Lahm je kapitánem Bayernu a tyhle věty pronesl právě o Plzni, nikoliv o svém týmu. Ale co není, mohlo být!

Devětadvacetiletý obránce Bayernu Mnichov předělaný koučem Pepem Guardiolou na záložníka má totiž kořeny v Česku. Lahmův dědeček se coby sudetský Němec narodil u Tachova, z republiky se ale musel nedobrovolně odstěhovat v rámci odsunu po druhé světové válce.

Že já se nenarodil v Česku... Philipp Lahm může jen litovat, že namísto Bayernu neválí v Plzni!Foto Pavel Mazáč (Sport)
Kdyby k němu nedošlo, mohl Lahm namísto německé reprezentace navlékat místo Tomáše Rosického kapitánskou pásku v té české – a třeba i ve Viktorii Plzeň.

Z Tachova je to totiž do města úřadujícího českého mistra jen kousek – nějakých šedesát kilometrů – je tedy zcela jednoznačné, za koho by Lahm v Česku kopal!

Jenže historie tomuhle krásnému fotbalovému snu nepřála a Lahm se namísto vísky u Tachova narodil v Mnichově. S tamějším Bayernem také spojil svou fotbalovou kariéru, kromě dvouletého hostování ve Stuttgartu nikdy neoblékl jiný dres než ten šampionů Ligy mistrů.

Věčná škoda, že ho dnes večer navlékne i v zápase proti Plzni!

Philipp Lahm, kapitán Bayernu Mnichov. Donedávna špičkový krajní bek byl koučem Guardiolou předělán ve středního záložníka
Philipp Lahm, kapitán Bayernu Mnichov. Donedávna špičkový krajní bek byl koučem Guardiolou předělán ve středního záložníka