Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Mourinho zavzpomínal na hrůzné zranění Čecha: Věděli jsme, že Petr umírá!

Autor: lub

Uf, tohle mohlo skončit tragicky. Ošklivé zranění gólmana Tottenhamu Huga Llorise z víkendu nechtěl José Mourinho (50) radši ani vidět. Vybavil si totiž děsivé momenty sedm let starého střetu Petra Čecha (31).

V nedělním duelu Evertonu s Tottenhamem ošklivě narazil Lukaku do francouzského brankáře Llorise. Ten chvíli bezvládně ležel, dokonce ztratil vědomí. Pak se ale probral a utkání dochytal. V Anglii se ihned strhla vášnivá debata o tom, jestli boss Spurs Villas-Boas neriskoval zdraví svého hráče kvůli úspěchu mužstva, když ho nechal chytat dál.

VIDEO | Podívejte se, jak zranili Petra Čecha

Šlo mu o život

Celou diskuzi však rázně utnul kouč Chelsea – odmítl se na celou situaci podívat a hned vysvětlil proč. Když Hunt 14. října 2006 prorazil kolenem Čechovi lebku, šlo o holý život české hvězdy, což v případě Llorise říct nejde.

Z vět, které Mourinho pronesl, přímo mrazí. „Petr umíral

přímo na hřišti. Doslova. Všichni jsme v ten moment věděli, že umírá, takže tady nemůže být řeč o tom, jestli jsme dostatečně komunikovali s ním, či s doktorem. V tu chvíli nešlo o nějaký zápas.“

Rychlý a precizní zásah lékařů Čechovi zachránil nejen život, ale i kariéru. Lebku mu zpevnili titanovými plátky a od té doby chytá s černou ochrannou helmou.

Zraněný Petr Čech
Zraněný Petr Čech

VIDEO | Podívejte se, jak zranili Hugo Llorise