Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čech ve studiu s bubeníkem skupiny Queen: Je to náš velký fanoušek!

Autor: iSport.cz, ČTK

Mezi fotbalovou elitu patří už dávno, teď poskočil i k blízko k té hudební. Brankář Petr Čech si zabubnoval se členem legendární britské rockové skupiny Queen Rogerem Taylorem. Také si popovídali o hudbě a fotbalu, protože Taylor je velkým příznivcem Chelsea, kde Čech působí.

"Známe se spolu delší dobu, je to náš velký fanoušek. Poprvé jsem Rogera potkal asi před rokem a půl, když s námi letěl na nějaký zápas," uvedl Čech na svém oficiálním facebookovém profilu o setkání s bubeníkem, který se podílel na nahrávání slavných písní jako Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, nebo We Are The Champions.

"Párkrát jsem byl u něj, a když se mi naskytla šance zahrát si s jedním z nejúspěšnějších muzikantů historie, s radostí jsem to přijal. Nové album už jsem slyšel a věřím, že bude hodně úspěšné," doplnil jednatřicetiletý gólman.

VIDEO | Podívejte se na upoutávku pořadu BBC s Čechem a Rogerem Taylorem

O setkání Čecha s Taylorem byl natočen pořad, který v sobotu odvysílá britská televizní stanice BBC One. Oba se v něm baví i o návratu trenéra Josého Mourinha do Chelsea, nebo o tom, jak se hraje na londýnském stadionu Wembley v roli gólmana a hudebníka.

Čech je znám jako velký hudební fanoušek a nadšený bubeník, který už několikrát vystoupil se skupinou Eddie Stoilow. Jako host si s kapelou zabubnoval například na červencovém festivalu Rock for People či loni na evropském šampionátu v Polsku. Letos v únoru při vyhlašování ankety Fotbalista roku si pro změnu zahrál se členy kapely Nightwork Jakubem Prachařem a Vojtou Dykem.