Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Při nehodě fotbalisty Šumského zemřela Nelly (†18): Trestem je podmínka!

Autor: ps, ČTK

Seděl za volantem, když auto poslal do stromu. Fotbalista Nicolas Šumský (20) při tragické nehodě zabil kamarádku Nelly (†18), kterou vezl domů. Hrozil mu nepodmíněný trest na šest let, nakonec vyvázl s dvouletou podmínkou.

Podle informací idnes.cz o tom rozhodl Okresní soud v Ústí nad Orlicí, který navíc Šumskému uložil čtyřletý zákaz řízení motorových vozidel a nařídil mu finanční kompenzaci vůči pozůstalým.

Hráč, jenž momentálně patří do sestavy slovinského klubu ND Gorica byl vynesení rozsudku přítomen. Soud mu uložil mírnější trest i proto, že dvacetiletý záložník spolupracoval při vyšetřování s policií a také přiznal vinu. Polehčující okolností pro něj bylo, že mu po nehodě u Zámrsku na Orlickoústecku nebyla prokázána přítomnost alkoholu či jiné návykové látky v krvi.

Šumský narazil svým autem do stromu, jeho dívka náraz nepřežila.
Šumský narazil svým autem do stromu, jeho dívka náraz nepřežila.

„Soud vyhověl obžalobě v kvalifikaci usmrcení z nedbalosti. Trest odpovídá tomu, co bylo v řízení prokázáno,“ řekl mluvčí soudu Jiří Procházka

Soud Šumskému navíc přikázal, aby se finančně vyrovnal s pozůstalými podle občanského zákoníku. Rodičům zesnulé dívky musí zaplatit 240 tisíc korun a její sestře 175 tisíc korun.

Šumský platil za velký talent českého fotbalu. V mládežnických kategoriích působil v Monaku a argentinském River Plate, pak se vrátil domů a v sezoně 2011/12 odehrál 16 zápasů v nejvyšší soutěži za Bohemians 1905. V minulé sezoně ale zasáhl pouze do tří zápasů ve druhé lize. V létě zamířil do italské Parmy, která jej vzápětí poslala na hostování do Gorice.