Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyhoďte Jágra! Česká legenda se špičkovala se zkušeným Zubrusem

Autor: top

Jak se do lesa volá... Jaromír Jágr (41) si po výhře New Jersey 3:0 nad Tampou neodpustil vtipné poznámky na konto spoluhráče Zubruse, jemuž přihrál na dva góly, a vzápětí to od litevského útočníka schytal i s úroky!

Zubrus má smůlu, že se letos kvůli olympiádě nehraje Utkání hvězd. Bylo by to poprvé, co by měl šanci se tam dostat,“ žertoval veterán s číslem 68 na účet o šest let mladšího parťáka.

On a veterán?

A to byl teprve začátek. Jágr, jenž se s 28 body vyhoupl do čela produktivity Čechů v lize, byl zřejmě ve svém nejlepším rozmaru. A tak když se ho novináři ptali, jak mu souhra s dalším veteránem sedí, reagoval: „Zubby je nějaký veterán? On má odehráno nějak víc zápasů? Že si ho vůbec nepamatuju.“

Jen pro pořádek: Zubrus kroutí v NHL svou 17. sezonu a v sobotu nastoupil k 1121. zápasu (Jágr jich má 1425). A navíc se spolu už v jednom týmu potkali, když v sezoně 2001–02 Jágra vyměnili z Pittsburghu do Washingtonu.

Dvě legendy se sešly v Devils: Martin Brodeur (vlevo) a Jaromír Jágr
Dvě legendy se sešly v Devils: Martin Brodeur (vlevo) a Jaromír Jágr

Minus 50 bodů

I na to měl ale věčný šprýmař z Kladna humornou repliku: „V Pittsburghu jsem předtím nasbíral 120 bodů. Ve Washingtonu mě dali do lajny se Zubrusem a najednou jsem jich měl jen 70.

„To je skoro o půlku míň. Ale jo, za deset let se o něco zlepšil,“ nepřestával Jágr vtipkovat. A když ve špičkování v šatně pokračoval, nedaleko sedící Zubrus se postavil, usmál se a pak v klidu prohlásil: „Můžete ho, prosím, odsud někdo vyhodit?!“