Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Věřící Jágr v pravoslavném kostele: Pomodlil se i za uzdravení Hertla?

Autor: bej

Poklekl před Ježíše, aby se pomodlil a poděkoval. Hokejista Jaromír Jágr (41) si možná vzpomněl i na zraněného kamaráda z Česka...

Hvězdný útočník New Jersey se před 13 lety nechal pokřtít, svou duši nechal splynout s pravoslavným křesťanstvím. A i tentokrát byl věrný svým tradicím.

„Nezapomeňte za vše poděkovat. A ti, kdo nevěří, tak můžete poděkovat aspoň za to, že díky JEŽÍŠE narozeninám jste dostali krásné dárky pod stromeček. Pokora nade vše!“ napsal na Facebooku ke své fotografii z kostela.

Za co se asi modlil?
* uzdravení Tomáše Hertla
* vzchopení Kladna v extralize
* zlepšení preferencí ODS

Sám přiznává, že se v duchu modlí i před každou třetinou, v šatně ho střeží Vladimírská bohorodička, významný pravoslavný symbol. To vše mu dává sílu.

Třeba při vánoční modlitbě myslel i na talentovaného Tomáše Hertla, jenž kvůli zraněnému kolenu nepojede do Soči Nebo pojede přemítal o svém Kladnu, které v extralize tře bídu s nouzí?

Věř a víra tvá tě uzdraví, říká se. Kdyby uzdravovala i ta Jágrova, bylo by to fajn.

"Žralok" olympiádu nestihne

Prognózy nejsou optimistické. Tomáš Hertl (20) podstoupí v následujícím týdnu operaci kolene, pak se rozhodne, jak dlouhá jeho absence bude. Na olympijské Soči (hokejový turnaj začíná 8. února) ale musí zapomenout.

„Počítal jsem s ním do nominace, ale musím postavit tým bez něj. Je jasné, že se nestihne dát dohromady. Ztratí i hodně svalové hmoty,“ řekl včera Sportu kouč nároďáku Alois Hadamczik.

Tomáš Hertl s velkou pravděpodobností přijde o olympijské hry
Tomáš Hertl s velkou pravděpodobností přijde o olympijské hry