Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bývalý nejdražší teenager zemřel! Už ve 46 letech po desítkách operací

Autor: pta

Smutný fotbalový život skončil o Vánocích. Někdejší útočník Oldhamu a Liverpoolu Wayne Harrison zemřel ve věku pouhých 46 let. Nejzářivější moment kariéry talentovaného hráče přišel hned na jejím začátku, kdy se dostal do novinových titulků kvůli přestupové částce, kterou za něj zaplatil Liverpool.

Jako šestnáctiletého Harrisona vykoupil Liverpool z Oldhamu za 250 000 liber. Z dnešního pohledu směšná částka byla v roce 1985 rekordní. Žádný jiný fotbalový teenager nestál před Harrisonem víc.

V roce 1985 vítal Harrisona po přestupu v Liverpoolu jeho tehdejší trenér Joe FaganFoto twitter.com
Jenže od té doby v Harrisonově fotbalovém životě nevycházelo vůbec nic. Za první tým Liverpoolu si nikdy nezahrál. A to hlavně kvůli příliš častým zdravotním problémům. Už jako dvaadvacetiletý měl za sebou Harrison neuvěřitelných 23 operací.

Když přišlo vážné zranění kolene v utkání rezervních týmů Liverpoolu s Bradfordem, musel Harrison už v roce 1991 jako teprve třiadvacetiletý oznámit: S fotbalem končím! Na živobytí si ve zbytku života vydělával jako řidič kamionu.

Ale dál neměl klid. Dlouhodobě trpěl problémy s břišní slinivkou, propukla u něj rakovina, které se také tuto středu stala příčinou jeho úmrtí ve stockportské nemocnici.

Ačkoliv Harrison nedostal šanci rozvinout svůj talent, fanoušci na něho nezapomněli. „Vyjadřujeme soustrast všem Waynovým přátelům i jeho rodině,“ uvedlo vedení Oldhamu ve smutečním prohlášení poté, co přišla zpráva o Harrisonově smrti. Také v Liverpoolu si jeho památku připomenou před začátkem jednoho z domácích ligových zápasů.