Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Horší než horor! Bojovníkovi praskla kost, Ronaldo s Tysonem zírali

Autor: rjm

Brazilský bojovník Anderson Silva nabídl fanouškům podívanou, na kterou dlouho nezapomenou. Tuhla jim totiž krev v žilách. Známý Brazilec si totiž na turnaji UFC v boji o titul v Las Vegas s Chrisem Weidmanem zlomil ošklivě nohu. holenní kost se mu po kopu do kolena soupeře prohnula do hrozivého úhlu až praskla. Silva v bolestech spadl na zem, bylo jasné, že je po zápase.

Osmatřicetiletý Brazilec řval bolestí, myslel si, že jeho kariéra definitivně skončila. Když se pak dozvěděl, že se zotaví a bude bojovat dál, tak se alespoň omluvil fanouškům.

„Nechtěl jsem vás zklamat, dal jsem do boje to nejlepší, co jsem mohl. Přísahám,“ napsal na Twitter. Teď ho čeká pauza nejméně tři měsíce. Možná se ale bude zotavovat půl roku.

VIDEO: To byla hrůza, bojovníkovi po kopu praska kost

„Někdejší mistr Anderson Silva byl převezen do místní nemocnice v Las Vegas, kde podstoupil operaci zlomené levé nohy. Operace proběhla úspěšně, holenní kost mu byla vyztužena a nevyžaduje momentálně žádný další zákrok. V nemocnici zůstane Anderson jen krátce,“ stojí v prohlášení pořadatelů.

Weidman si místo oslavného křepčení nejprve klekl vedle soupeře a zjišťoval, jak na tom je. „Když jsem jeho kop vykryl, hned mi blesklo hlavou, že si mohl ublížit. Je šílené, co se stalo,“ hlásil vítěz. „Určitě jsem nechtěl, aby zápas skončil takhle. Nikdy nechcete soupeři zlomit nohu.“

Bitvu sledovaly i známé osobnosti. Mezi tisíci fanoušků v MGM Grand Garden Areně byli také bývalý boxerský šampion Mike Tyson či třeba bývalý brazilský kanonýr Ronaldo, jenž se nyní věnuje třeba hraní pokeru.

Lýtková kost Brazilce Andersona SIlvy po zásahu kolena soupeře praskla. Brazilec poté spadl a na zemi se svíjel bolestí.
Lýtková kost Brazilce Andersona SIlvy po zásahu kolena soupeře praskla. Brazilec poté spadl a na zemi se svíjel bolestí.