Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pohřeb legendy Karla Guta (†86): Hokejistům tekly slzy

Autor: ps

Těžko se českému hokejovému národu rozdýchává odchod bývalého reprezentanta a předsedy svazu Karla Guta (86). Na posledním rozloučení nechyběly hvězdy z Nagana Vladimír Růžička, Dominik Hašek či jeho kamarádi a tehdejší spoluhráči.

Desítky hokejových osobností minulosti i současnosti se dnes do strašnického krematoria v Praze přišly rozloučit s bývalým reprezentačním obráncem, úspěšným trenérem a dlouholetým předsedou českého hokeje.

„Byl to člověk na svém místě. Hokej miloval a hodně mu rozuměl. To, co vždycky řekl, mělo v sobě hodně velkou pravdu. Je mi líto, že odešel,“ klopil zrak trenér Vladimír Růžička. K vítězi olympijského zlata z Nagana se připojil také jeho spoluhráč z Her Jiří Šlégr. „Držel dlouhá léta hokej pohromadě. Pan Gut byl velkou osobností našeho sportu. Hodně toho dokázal, klobouk dolů před ním,“ řekl.

Pohřeb Guta
Video se připravuje ...

Mezi asi dvoustovkou truchlících nechyběli ani jeho bývalí svěřenci, spoluhráči a kamarádi. Šest parťáků se dokonce v dresech postavilo vedle rakve, aby se mu poklonili. „Byl bych radši, kdyby byl stále mezi námi,“ řekl se slzami v očích Gusta Havel, kterému právě Gut dal ve Spartě šanci ve velkém hokeji.

Pro Jiřího Šléga držel Gut dlouhé roky hokej v Česku pohromadě.
Pro Jiřího Šléga držel Gut dlouhé roky hokej v Česku pohromadě.