Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Messiho mimózní modely: loni měl puntíky i růže, letos byl červený trpaslík!

Autor: lel

FOTO | Tentokrát na Zlatý míč nedosáhl, ale to nic nemění na tom, že Lionel Messi patří do top trojky nejlepších fotbalistů planety. Škoda jen, že zatímco na jeho fotbalový um v dresu Barceony je radost koukat, při pohledu na jeho módní kreace, ve kterých se účastní fotbalových galavečerů, se to stejné říct nedá.

Co by na to asi řekla módní guru Františka Čížková? Pochválila by argentinskou superhvězdu za kreativitu na hřišti i v oblékání, nebo by se zhrozila a doporučila čtyřnásobnému vítězi ceny pro nejlepšího fotbalistu, ať dres raději nesvléká? Lionel Messi má totiž ve zvyku šokovat nejen obránce soupeřů, ale i návštěvníky slavnostních večírků svými modely.

Na začátku minulého roku Messi vyrazil na vyhlášení Zlatého míče 2012 ve vysoce originálním černém smokingu vyšperkovaném bílými puntíky. Dal tak vzpomenout na svého slavného krajana a skvělého hráče Diega Maradonu, který kdysi oblétal akce v podobném saku.

Lionel Messi s půvabnou přítelkyní Antonellou na galavečeru FIFA v CurychuFoto Profimedia.cz
V listopadu zase překvapil při předání Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce Evropy. Pro cenu za úctyhodných 46 gólů v minulé sezoně španělské ligy si přišel oblečený do květovaného svršku.

Bílé tečky z loňského modelu možná symbolizovaly počet bodů, které nasbíral, květiny zase fakt, že superstřelec má na růžích ustláno, jenže Messi šokoval i do třetice. Na pondělní galavečer ku příležitosti vyhlášení vítěze Zlatého míče za rok 2013 zvolil rudý oblek.

Že by proto, aby nebyly vidět skvrny od vína, až bude zapíjet žal? Anebo aby barevně ladila jeho rozčileně rozpálená tvář, kdyby ho popáté nezvolili nejlepším fotbalistou na světě?

Kdepak, vyhlášený kliďas sice tentokrát musel ustoupit slavnostně ale střízlivě oblečenému Ronaldovi, nicméně všechno bral ve velké pohodě a s přehledem. Inu – přesně jako správný rudý džentlmen!

Hvězdný pár Lionel Messi a Antonella Roccuzzová během vyhlášení Zlatého míče za rok 2013
Hvězdný pár Lionel Messi a Antonella Roccuzzová během vyhlášení Zlatého míče za rok 2013