Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

HNUS! Hyeny čekají na smrt Schumachera. Už plánují, jak na tom vydělají!

Autor: pan

 Pro tohle jednání snad už ani není slušný výraz. Zatímco legendární pilot formule 1 Michael Schumacher bojuje už skoro měsíc o život, někteří lidé se již chystají na jeho případné smrti vydělat pořádný balík. Jak? Ve velkém nakupují jakékoliv věci, s kterými přišel sedminásobný šampion do kontaktu.

Zájem o věci související s vítězem 91 Velkých cen se týká jak drobností v ceně pár dolarů, tak i těch nejcennějších relikvií. A přesně tím se řídil jeden nejmenovaný "sběratel".

V aukční síni Barret-Jackson totiž vydražil monopost Ferrari F300 z roku 1998, ve kterém legendární jezdec závodil. A to za sumu, která vyrazila všem přítomným dech.

Zatímco čelní představitelé aukce očekávali částku v řádech maximálně stovek tisíc, vůz byl prodán za neskutečných 1,7 milionů dolarů (34,2 milionů korun).

Zájem o vůz byl podle serveru autoblog com prodejci očekáván, to, co se však v aukční síni strhlo, předčilo všechny předpoklady. A důvod?

"Je to zcela jasné. Pokud Michael Schumacher zemře nebo zůstane jakkoliv jinak těžce postižený, cena vozu půjde obrovsky nahoru a nový majitel na tom výrazně vydělá. Přáli bychom si, aby kupující byl jeho věrný fanoušek a ne jen někdo, kdo hodlá na jeho neštěstí profitovat," doufá jeden z účastníků akce.

Schumacherův osud zůstává nejistý


Skupování věcí po zemřelé nebo bezprostředně na životu ohrožené osobnosti není nic výjimečného. V minulosti například prudce vzrostla cena za vše, co souviselo se zemřelým popovým králem Michaelem Jacksonem, Whitney Houston i celé řady dalších osobností sportovního i kulturního světa.

Michael Schumacher se vážně zranil 29. prosince loňského roku při lyžování ve francouzských Alpách poté, co narazil hlavou na kámen. Od té doby leží legendární závodník v nemocnici v Méribelu v kómatu.

Zprávy o jeho zdravotním stavu se již dva týdny prakticky nemění. Schumacher by neměl být v bezprostředním ohrožení života, jeho stav je však nadále kritický.

Německému pilotovi hrozí to, že by mohl zůstat trvale v kómatu, případně by přežíval jen v tzv. vegetativním stavu, tedy bez známek emocí a jakéhokoliv vnímání okolního světa.

Podobizna Michaela Schumachera na ruce jednoho z příznivců
Podobizna Michaela Schumachera na ruce jednoho z příznivců