Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Největší medailová naděje Martina Sáblíková dnes míří do Soči: Mámo, mám sbaleno!

Autor: Pavel Skořepa

Olympijskou kolekci poskládala do kufru, za dozoru maminky Evy přidala víc párů ponožek a vyrazila do Prahy na letiště. Rychlobruslařka Martina Sáblíková (26) dnes letí do Soči!

„Moc se těším,“ hlásí největší česká medailová naděje. Náročnému cestování ale předcházelo balení na dobu něco málo přes dva týdny. „Všechno si hezky porovnej,“ diktovala máma Sáblíkové při skládání oblečení do kufru.

Mamka bude fandit

V hlavě jí kolovaly myšlenky, že se poprvé podívá na velkou akci své dcery. Díky projektu P&G „Děkuji, maminko“, který podporuje matky olympijských sportovců, jí bude v Rusku nablízku.

Sáblíková balí na olympiádu.
Video se připravuje ...

S širokým úsměvem sledovala proces, který její dceru čeká mnohokrát v roce. „Mami, seš jako reklama na zubní pastu,“ vtipkovala rychlobruslařka, která bude v Soči bojovat o tři medaile na tratích 1500, 3000 a 5000 metrů. „Zatím netuším, jak často se tam s Martinou uvidíme, ale určitě to nějak půjde,“ řekla Blesku paní Sáblíková.

Veze citáty i medaile

Kromě oblečení si Martina veze zásobu oblíbených citátů slavných osobností, které jí pomáhaly už ve Vancouveru. „Mám jich spoustu, čtu je i před závody. Ale teď je nikomu neřeknu, ať to funguje,“ říká. Provázet ji budou také olympijské medaile! „Mám je jako tapetu na telefonu,“ prozradila.

Martina Sáblíková se společně s maminkou Evou balí kufry na olympiádu do Soči.
Martina Sáblíková se společně s maminkou Evou balí kufry na olympiádu do Soči.