Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fotbalové hvězdy bez trestu za sex s nezletilou. Vyhrála spravedlnost, řekl advokát

Autor: bko

Vyprodané stadiony, potlesk fanoušků, obří výdělky. O to všechno mohli přijít francoužští fotbalisté Franck Ribéry a Karim Benzema, kdyby je pařížský soud uznal vinnými ze sexu s nezletilou prostitutkou. Oba reprezentanty však nakonec ve čtvrtek zprostil obvinění a ti si mohli pořádně oddechnout. „Je to konec noční můry,“ řekl Benzemův advokát Sylvain Cormier.

Měla se stát dárkem k narozeninám. Přesně s takovým účelem si nechal mladou francouzskou prostitutku Zahiu Deharovou přivést Franck Ribéry do Mnichova, kde s ní měl mít sex, ačkoliv jí bylo teprve 16 let. "Bylo mi jedno jestli je fotbalová hvězda nebo ne. Zákazník je prostě zákazník," popsala později Deharová svoje setkání s hvězdou Realu Madrid.

Kdyby Ribéry věděl, co bude následovat, raději by si podobnou oslavu odpustil. Policie ho obvinila za sex s nezletilou prostitutkou. Ve Francii je legální mít sex od 15 let, ale prostitutky svojí živnost mohou provozovat až po 18. narozeninách.

Ribéry u výslechů nepopíral, že měl s Deharovou intimní styk, ale odmítl, že za její služby zaplatil. Peníze, které jí dal, byly prý určeny na letenku, jídlo a hotel. Netušil prý ale, kolik je jí let – a soudu se nepodařilo prokázat opak.

Francouzští reprezentanti Karim Benzema a Franck Ribéry mají klid. Soud za sex s nezletilou prostitutkou Zahiou Deharovou byl odročen.
Francouzští reprezentanti Karim Benzema a Franck Ribéry mají klid. Soud za sex s nezletilou prostitutkou Zahiou Deharovou byl odročen.

„Když jsem mu sděloval výsledek soudu, měl jsem husí kůži a plakal jsem. Ribéry je mimořádná osobnost a velmi ho respektuji. Myslím, že jde o vítězství spravedlnosti,“ komentoval verdikt Ribéryho právník Carlo Alberto Brusa. Podle něj utrpěl výraznou ránu také Ribéryho rodinný život, se svojí manželkou Wahibou se však ani po skandálu nerozvedl.

Benzema naopak sexuální vztah s dívkou vždy popíral. „Čtyři roky vyšetřování jsou dlouhý čas, bylo to pro něj velmi bolestné období,“ řekl advokát útočníka Realu Madrid.

Život se po aféře změnil také dnes jednadvacetileté Zahie Deharové. Udělala kariéru v módním průmyslu a ve spolupráci se známým návrhářem Karlem Lagerfieldem uvedla na trh vlastní kolekci spodního prádla.