Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šílené! Schumi, teď jsi stejně ošklivý jako Lauda, píše magazín

Autor: pan

Kam až může směřovat lidská ignorance a cynismus v tom nejhorším podání názorně předvedl magazín Titanic, jenž si bez servítek dělá legraci z legendárního pilota formule 1 Michaela Schumachera. Ten již přes měsíc bojuje v nemocnici v Grenoblu o život. Celá situace je o to smutnější, že se jedná právě o německé periodikum.

Na rozporuplné titulní straně časopisu Titanic se objevila fotografie Michaela Schumachera v době před nehodou a vedle něho tvář další legendy formule jedna Nikiho Laudy.  

Brzy pětašedesátiletý Lauda měl v roce 1976 na trati v Nürburgringu vážnou nehodu, po které utrpěl těžké popáleniny. Z plamenů ho vytáhli záchranáři, rozsáhlým plastikám se však nevyhnul.

Niki Lauda je znechucen počínáním německého měsíčníkuFoto sport

Právě zjizvená tvář rakouského závodníka inspirovala měsíčník k otištění fotografie Nikiho Laudy vedle snímku Michaela Schumechera v lyžařské helmě, kterou doplňuje text: Exkluzivně! První foto po havárii. Schumi je teď stejně ošklivý jako Lauda."

"Je to šílené, neuctivé, hrozné. Kdo mohl utisknout takovou špínu?" ptá se legendární Rakušan.

Tím však celá anabáze nekončí. V časopisu můžete navíc objevit "zábavnou hru" s názvem "Labyrint", která má sloužit k tomu, aby rodiče vysvětlili svým dětem průběh Schumacherovy nehody.

Vydavatelé Titaniku si s tvrdou reakcí okolí rozhodně nezahrávají poprvé. Již v minulosti sarkasticky hodnotili řadu vážných událostí, které hýbaly společností.

"Všechny tyto kauzy jsou navzdory negativním emocím reklamou, která zásadně zvyšuje prodej," říká nejmenovaný německý žurnalista.

Boj o život Michaela Schumachera , který 29. prosince minulého roku narazil při lyžování hlavou na kámen, stále pokračuje. Německý pilot je v posledních dnech probouzen z umělého spánku, jeho další zdravotní stav však zůstává stále ve hvězdách.

Legenda formule jedna je stále v kómatu
Legenda formule jedna je stále v kómatu