Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fotbalový básník Antonín Panenka má potíže: Zlomil si ruku!

Autor: nem

Co ta ruka, fotbalový básníku? Legendární Antonín Panenka (65) křtil knihu Zdeňka Merty se zlomenou levačkou. Co se mu stalo? Kde k úrazu přišel?

Dílko písmáka a muzikanta Merty se jmenuje Pražská svatba a jiné erotické povídky, ovšem Panenka zrovna »erotické« chvilky neprožívá. Byť je bere, jako všechny životní peripetie, s nadhledem. Jak ke zlomenině přišel?

Ach to couvání

„To víte, v hospodě by se mi to nestalo,“ culí se. „Přihodilo se mi to při tenise. Couval jsem, zakopl a upadl na ruku,“ popisuje svůj bolestivý karambol. „Podle doktorů je to trochu komplikovaná zlomenina. Ještě čtrnáct dnů budu mít sádru,“ dodává Panenka, střelec mýty opředené penalty z finále evropského šampionátu v Bělehradě roku 1976. Slavné nohy má po výměně obou kyčelních kloubů v pořádku.

Co o sobě vtipálek »Páňa« slyšel? Nechlastej a nelyžuj!

Znáte to. Kamarádů, kteří se s gustem pobaví na váš účet, najdete na každém rohu pět.
Antonín Panenka s rukou v gipsu není výjimka, ale má z toho švandu. „Slyšel jsem o sobě dvě verze. První byla, že jsem se ožral, a že bych tedy neměl chlastat. Druhá říkala, že jsem si to udělal na lyžích, a tím pádem bych neměl lyžovat. A on to byl tenis,“ řehtá se »Páňa«.