Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Co nevíte o vlčici s knírkem Samkové: Zlatá kráska nemá kluka!

Autor: Petr Žaloudek

Skromná kráska z Česka převezla celý svět i soupeřky, které se připravují až s desetkrát víc penězi na sezonu, než ona. Eva Samková získala v Soči první olympijské zlato a tahle kráska teď bude všem na očích. Co o dvacetileté rodačce z Vrchlabí zřejmě nevíte? Má přítele? Proč nosí knírek?

Snowboardcross? Nejnebezpečnější sport!

Že by si Eva vybrala sport pro slečinky? To teda rozhodně ne. Snowboardcross byl po minulých ZOH ve Vancouveru vyhlášen nejnebezpečnějším sportem! Podle odborného listu British Journal of Sports Medicine utrpělo zranění téměř 75 procent závodnic.

Podívejte se, jak Eva Samková slavila olympijské zlato
Video se připravuje ...

Kluka nemá

Krásná, vnadná, zábavná. Přesto je teď Eva momentálně bez přítele. Dříve chodila se snowboardistou Tomášem Tuzarem. Naposledy měla delší vztah s BMX bikerem Michaelem Beranem. "Nikoho nemám a zároveň nikoho nehledám. Ono je s klukama víc problémů než užitku," svěřila se při oslavách v Českém domě.

Eva Samková se raduje z postupu do semifinále olympijského závoduFoto EPA

Vlci nahánějí ovečku

Na prkně namalovaná ovce a na helmě vlci. „Vše připravila kamarádka. Pojedu na ovečce a za mnou poběží vlci,“ smála se Eva, když prozradila, proč má zrovna tahle zvířata na výbavě.

Proč jezdí s knírkem

Namalovaného knírku si všimla u kamaráda, polského jezdce Mateusze Ligockiho. Ten si ho udělal na počest končícího skokana Malysze. „Hecla jsem se, že si ho udělám taky. Nosí mi štěstí,“ řekla Samková . V Soči měla knír v českých barvách.

Eva a její koníčky

Největší koníček? Koníček! Samková miluje jízdu v sedle. Často se odreagovává právě na hřbetě koně. Kromě toho ji baví i hra na saxofon nebo v létě trénink v mořských vlnách na surfu.

Eva Samková, kerá v neděli vyhrála zlatou medaili, je nejen nadanou snowboardistkou, ale také sexy mladá žena.
Eva Samková, kerá v neděli vyhrála zlatou medaili, je nejen nadanou snowboardistkou, ale také sexy mladá žena.

Strach ji zlomil

Divoká a nezkrotná Eva pochází z Vrchlabí, tedy z Krkonoš. Už jako dvouletá stála na lyžích a na prkně o pět let později. Třináct let nato slaví zlato z olympiády! Samkovou lyžování nudilo, tak přesedlala na freestyle snowboarding.

Když se ale několikrát zranila, vydala se v 15 letech snowboardcrosovou cestou. „Zlomila jsem si nohu a začala jsem se bát skoků. Takže jsem definitivně skončila,“ prozradila závodnice, která vyhrála třikrát juniorské MS. Teď je zlatou hvězdou i mezi ženami.

Samková má písničku: Milujem holku, co má kníra, hlava nám to nepobírá
Video se připravuje ...

Samková byla před odletem v klidu, sháněla podpisy hokejistů
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak probíhalo 3D focení pro Sport Magazín
Video se připravuje ...