Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nedvěd po těžkém návratu ze Soči zapíjel žal s Ručinským a bratrem

Autor: Jan Uhlík

Hokejisté po vyřazení s USA s návratem domů ze Soči neotáleli. Sháněli letenky, jak se dalo. Útočník Petr Nedvěd (42) letěl do Mnichova, večer už v Praze zapíjel žal.

Království za letenku. Tak nějak to vypadalo ve středu po čtvrtfinálovém neúspěchu na olympiádě. Čeští hokejisté nechtěli být v dějišti neúspěšného turnaje déle, než bylo nezbytně nutné.

Než »Méďa« odletěl do Ruska, přál si medaili. Nechtěl zklamat. „Máme zodpovědnost, jsme ve stresu a nechceme pokazit jméno své zemi,“ říkal s tím, že není nic hezčího než reprezentovat. Jenže po zpackané olympiádě se i on vracel jako spráskaný pes.

Na Mnichov

Původní zprávy, že Nedvěd přistane v pátek na pražském letišti, se ukázaly jako zavádějící, nejstarší muž Hadamczikova výběru nakonec letěl do Mnichova. Těžká cesta ze Soči, po několika hodinách v letadle ho totiž ještě čekalo pár hodin autem. Před Regensburgem na něj pak natrefili čtenáři Blesku.

Petr Nedvěd (vpravo) zapíjel žal s Martinem Ručinským
Petr Nedvěd (vpravo) zapíjel žal s Martinem Ručinským

Beznaděj

„Není nic horšího, než když lidé do vás vkládají veškerou naději ve vítězství a vy je zklamete. Je to beznaděj,“ popsal své rozpoložení Jaromír Jágr. „S věkem se snášejí porážky hůř a hůř,“ dodal na svém facebookovém profilu.

I jemu je 42 jako Nedvědovi. I on se musel cítit hrozně, poníženě. Potřeboval utopit svůj žal, tak šel s kamarádem a útočníkem Litvínova Martinem Ručinským a bratrem Jaroslavem do hospody v centru města. Zapít svou poslední velkou akci.