Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Schumacher před osudným pádem na lyžích srazil autem motorkáře

Autor: bko

Michael Schumacher stále leží v grenobelské nemocnici a není jasné, jestli se probere z komatu, ve kterém leží od svého prosincového pádu na lyžích. Jen pár týdnů před vážnou nehodou na sjezdovce v Meribélu si legenda formule 1 prožila problémy i na silnici. Teď totiž vyšlo najevo, že španělský soud měl projednávat Schumacherovu nehodu, při které autem srazil motocyklistu.

Všechno se seběhlo koncem listopadu - Schumacher v Seville řídil vypůjčené Audi A4, nedal přednost na kruhovém objezdu a srazil motocyklistu.

O nehodu se stále zajímá španělský soud, poškozený řidič motorky si prý zlomil kotník. Kauza by ale nakonec mohla skončit bez rozsudku, měla by stačit náhrada škody a bolestné ze Schumacherova pojištění.

Takto to vypadá na pokoji Michaela Schumachera.
Takto to vypadá na pokoji Michaela Schumachera.

Měsíc po nehodě ve Španělsku ovšem přišel pro Schumachera daleko osudovější okamžik. Při lyžování ve Francii spadl hlavou na kámen a od té doby leží v komatu v nemocnici v Grenoblu.

Podle jeho manažerky probíhá proces probouzení, optimisticky se tvářil po návštěvě svého bývalého parťáka i Felipe Massa. Ten dokonce vykládal, že viděl, jak Schumacher pohnul pusou.