Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tenista Tomáš Berdych opouští Česko: Bude hrát za Singapur!

Autor: ČTK, ps

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych (28) už letos kapitánovi daviscupového týmu Jaroslava Navrátila nepomůže. Teď se něčeho podržte, bude hrát za Singapur! Nalákaly ho do Asie miliony?

Pátý hráč světového žebříčku po prohře se Švýcarem Federerem ve finále v Dubaji řekl, že chce šetřit síly na svoji kariéru. „Ve čtvrtfinále v Japonsku už hrát nebudu,“ oznámil.

Berdych za 11 let v Davis Cupu vynechal pouhé dva zápasy. A taková věrnost nemá mezi ostatními špičkovými borci obdoby. „Když chcete prohánět nejlepší hráče a oni ten čas netráví s Davis Cupem, zjistíte, že vám pak chybí hodně týdnů, které stojí spoustu energie,“ prohlásil hrdina, který pro Česko získal Salátovou mísu dvakrát po sobě.

20 mega za večer

Nyní přišel čas na změnu, Tomáš si vyzkouší nově založenou International Premier Tennis League. V týmu Singapuru s ním budou bojovat například Serena Williams či Andre Agassi . V soutěži (od 28. 11. do 20. 12) se objeví v týmech Hongkongu, Bangkoku, Kuala Lumpuru a Bombaje také hvězdy jako Pete Sampras, Novak Djokovič nebo Rafael Nadal. Toho údajně organizátoři nalákali na neskutečné prémie - 20 milionů korun za večer! Kolik dostane Berdych ?