Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejsmutnější narozeniny: Schumacherova žena doufala v zázrak u jeho postele

Autor: bko

Smutnější oslavu narozenin si jde představit jen stěží. Corinně Schumacherové bylo v neděli 45 let, jindy slavnostní den ale strávila v nemocnici u postele svého manžela Michaela (45), který už devátý týden leží v komatu po vážné nehodě na lyžích.

Sebrala své dvě děti, Ginu-Marii (17) a syna Micka (14), a vyrazila jako každý den do grenobelské nemocnice. Corinna Schumacherová strávila den svých narozenin nablízku svému manželovi. Ani po 66 dnech od nehody neztrácí naději, že se sedminásobný šampion formule 1 vrátí do života.

Celá rodina na něho stále mluví a doufá, že hlasy blízkých mu mohou v jeho stavu pomoci. Lékaři před třemi týdny začali Schumacherovi snižovat dávky léků, aby se mohl začít probouzet z umělého spánku.

Buzení ovšem nepostupuje tak, jak by si všichni přáli. Minulý týden se dokonce objevila zpráva, že proces musel být přerušen. I odborníci, kteří se podobnými stavy zabývají, jsou čím dál více skeptičtí. Podle nich jsou šance, že se Schumacher probudí a bude jako dřív, minimální.

Takhle nějak vypadá péče o Michaela Schumachera v umělém spánku
Takhle nějak vypadá péče o Michaela Schumachera v umělém spánku

"Devět týdnů po nehodě jejího manžela je stále jasnější, že se z traumatického poranění mozku nikdy kompletně nezotaví. Medicínsky by to bylo na hranici zázraku - tedy něčeho, co měla Corinna jako své narozeninové přání," napsal třeba s odvoláním na bývalého lékaře F1 rakouský web Format.at.