Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Parní válec Vémola: Omluvil se fanouškům, že Poláka nezničil víc!

Autor: František Prachař

VIDEO | Neničil, ale kontroloval. Zápasník MMA Karlos Vémola dovršil hattrick na české půdě, když v Hradci Králové na galavečeru MMAA Aréna 3 udolal na body nebezpečného Poláka Piotra Struse. Tuzemský král klece si připsal už pátou výhru v řadě, a i když nebyl se svým výkonem spokojen, má velkou šanci dostat se zpět do elitní ligy UFC, kde dosud působil jako jediný Čech.

V prvním kole chtěl soupeře zničit, ve druhém zlomit. Bojovník MMA Karlos Vémola nastupoval do klece v Hradci Králové s velkým odhodláním a během duelu vyvíjel tlak jako parní válec. Ani to ale nestačilo, aby porazil Poláka Piotra Struse před limitem.

Zkušený soupeř kladl favorizované mlátičce tuhý odpor. Vémola ho sice v každém kole dvakrát strhnul na zem, ale poté nedokázal souboj ukončit. Přesto díky obří síle a zápasnickým chvatům kontroloval průběh duelu a po třech kolech vyhrál na body.

Vémola slavil další triumf
Video se připravuje ...

Strus, jenž trénuje v týmu u olympijského vítěze v judu Nastuly a v neoficiálním světovém žebříčku váhy do 84 kg byl dokonce výše než česká hvězda, si připsal ve 12 zápase teprve třetí porážku.

„Chtěl jsem ho zlomit, což se bohužel nepovedlo. Mrzí mě, že má výhra nebyla přesvědčivá tak, jak jsem plánoval. Za to se chci omluvit všem divákům, kteří to čekali,“ řekl 28letý borec žijící trvale v Londýně.

Přesto si v 18. zápase kariéry připsal na konto čtrnáctou výhru. Navíc třetí v řadě před českým publikem. Loni ve velkém stylu vyřídil Petra Knížete i Tomáše Kuželu.

„Pokud ještě budu zápasit v Česku, slibuju, že opět předvedu divákům velkou demolici a ukončím to co nejdřív. Měl jsem nějaké rodinné i zdravotní problémy, ale nemám rád výmluvy, soupeř byl prostě dobrej, takže se prostě příště připravím líp.“

Blíží se návrat Terminátora do UFC?

Rváč přezdívaný Terminátor vyhrál všechny zápasy od loňského léta, kdy mu skončila smlouva v nejlepší světové lize UFC. Tam zatím bojoval jako jediný Čech. A poté, co v únoru podepsala smlouvu s americkou organizací těžká váha Viktor Pešta, věří, že dostane v nejbližší době kontrakt také.

„Karlos ukázal, že jeho styl je účinný i na velmi kvalitní bojovníky, takže je to pravděpodobné. UFC otevírá evropskou divizi a podepisuje hodně nových smluv,“ potvrdil i André Reinders, bývalý bojovník a promotér turnaje MMAA Aréna 3.

„Tohle byl nejtěžší zápas od doby, co jsem venku z UFC, ale já věřím, že se prosadím ve světovém oktagonu. Musím šlapat ještě o trochu víc a půjde to,“ dodal Vémola.

Galavečer MMAA Aréna 3 nabídl celkem 9 zápasů. Hned 5 z nich skončilo v 1. kole a pouze dvakrát museli rozhodovat bodoví sudí. Na akci se mimo jiné představil i Vémolův loňský soupeř Kníže, jenž vyhrál ve 2. kole, když byl jeho protivník Kacper Karski z Polska diskvalifikován kvůli zakázanému úderu.

SESTŘIH ZÁPASŮ Z CELÉHO GALAVEČERA UVIDÍTE V SOBOTU NA www.iSport.cz!