Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pistorius zase zvracel. OMYLEM mu ukázali krvavé snímky mrtvé přítelkyně

Autor: pta, iSport.cz

Také další den procesu s Oscarem Pistoriusem přinesl brutální podívanou. U soudu s jihoafrickým handicapovaným běžcem, který zastřelil loni na sv. Valentýna svoji přítelkyni Reevu Stenkamp, došlo omylem na prezentaci snímků z místa činu.

Jeden ze soudních asistentů totiž během dnešního jednání nechtěně spustil při manipulaci s počítačem sérii snímků, které neměl Pistorius ani ostatní přítomní v soudní síni vidět.

A jejich obsah byl skutečně jen pro silné žaludky. Nabídl třeba podrobný pohled na to, jak vypadalo několika ranami zasažené tělo atletovy přítelkyně po krvavé scéně, kdy ji úspěšný sportovec zastřelil v koupelně. Krev byla k vidění i blízko vitríny s trofejemi, které Pistorius nashromáždil během úspěšné kariéry.

Obžalovaný na nečekanou scénu reagoval velmi pohnutě – stejně jako jednou v minulých dnech zvracel. Justiční stráž byla na vyhrocené momenty připravená a někdejšími paralympijskému medailistovi položila vedle lavice zelený kbelík, který použil ve chvíli nevolnosti.

Pistoriusova přítelkyně Reeva Steenkamp byla v jihoafrické republice úspěšnou modelkou
Pistoriusova přítelkyně Reeva Steenkamp byla v jihoafrické republice úspěšnou modelkou

Pistorius si zakrýval rukama hlavu při pohledu na krvavé stopy na stěnách, podlaze i nábytku hlavu rukama a rovněž vypnul monitor počítače, na kterém mohl fotografie sledovat detailně z blízkosti. Jeho sestra Aimee se u soudu rozbrečela, celou scénu nevydržela sledovat ani Desi Myersová – matka zavražděné a vyběhla na chodbu.

Ani průběh líčení zatím nemění nic na strategii Pistoriusovy obhajoby. Podle jeho verze došlo k tragickému omylu, neboť se domníval, že v koupelně je místo jeho přítelkyně lupič.