Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Golfový talent Daniel Suchan, nový přítel Vaidišové: Poprvé o lásce s Nicole!

Autor: top

Randí spolu dva měsíce a zamilovaní jsou až po uši! Bývalá tenistka Nicole Vaidišová (24) a golfový talent Daniel Suchan (21). Teď jeden z nich o jejich lásce poprvé promluvil.

Jako správný chlap se toho chopil on. I když zdůrazňuje, že se chce proslavit úspěchy na grýnu, nikoliv díky své přítelkyni. „Jsme spolu od ledna a máme se rádi,“ potvrdil Blesku vytáhlý mladík po tréninku na pražském Černém mostě.

Má v tom prsty bratr

V Česku se objevil jen na týden kvůli vízům, včera už s Nicole odletěli na Floridu do Bradentonu, kde oba před lety našli druhý domov stejně jako třeba tenisové rodiny Petra Kordy nebo Ivana Lendla. Právě tady se dali dohromady. „S Nicole se známe už delší dobu, jako většinu lidí z české komunity,“ konstatuje Suchan. Radka Štěpánka , exmanžela Vaidišové, prý ale nezná. Naopak se přátelí s jejím mladším bratrem Oliverem, jenž také dříve hrával golf. „Kamarádíme spolu od dvanácti let, takže v tom, že jsme se dali s Nicole dohromady, sehrál roli,“ připouští Daniel.

Novým přítelem extenistky Nicole Vaidišové je golfista Daniel Suchan.
Video se připravuje ...

Bude mu fandit

Zatímco jeho nová láska už před čtyřmi lety ukončila profesionální kariéru, on mezi profíky teprve letos začíná. Dosud měl totiž statut amatérského hráče, což znamená, že na turnajích nemohl brát za případné úspěchy peníze. To se teď změní a Nicole mu bude oporou!

„Podporujeme se navzájem. Měla by se mnou vyrazit na pár turnajů,“ prozrazuje Suchan, jemuž bude Vaidišová fandit i na turnaji v rámci European Tour, který se v srpnu uskuteční na Albatrossu nedaleko Berouna.

Dře s koučem Kordové

Golf hraje od osmi let. „Do dvanácti jsem hrával i tenis, ale to nebylo moc slavný. Pak už jsem se začal naplno věnovat golfu,“ líčí Daniel Suchan.

Nezasvěceným jeho jméno mnoho neřekne. Ale Dan se podílel na jednom z největších úspěchů českého golfu. „V šestnácti letech jsem vyhrál mistrovství Evropy družstev, v týmu tehdy byla i Klára Spilková,“ prozrazuje se skromností v hlase.

Ovšem aby se stal úspěšným profíkem, má před sebou ještě dlouhou cestu. Pomáhá mu na ní kouč Grant Price, který letos dovedl Jessicu Kordovou k titulu na americké LPGA. „S Jessicou jsme kamarádi. V sedmnácti mě seznámila s jejím trenérem, po dvou letech jsem pak přestoupil ke Grantovi, kterého před dvěma měsíci nakonec angažovala také,“ usmívá se Suchan, který má za cíl stabilně hrát na evropské Challenge Tour, kde ho letos díky sponzorským kartám čeká osm turnajů. „Když se na téhle úrovni člověk udrží, může se golfem uživit,“ dodává.